Romanian lifes don’t matter!

By Irina Vergu
Romanian life don’t matter!
Cel mai bun text al anului!!!

“Adriana Vitan Balint blocată de fb pentru că spune adevărul.

„Acum, că am înțeles mesajul, cum că putem spune orice, numai ceva care să tresalte filonul românesc nu, că despre asupritori trebuie numai cuvinte de laudă, aș dori să îi întreb pe cei nemultumiți de lipsa mea de educație progresistă:

  1. Unde trebuie să îngenunchem ca să ne cerem scuze că am dat străinilor, de sute de ani, de la sare, apă, grâne, petrol, păduri, până la propriii copii?
  2. Unde trebuie să ingenunchem să cerem iertare străinilor pentru că dăm petrolul austriecilor, in pamântul cărora nu se găsește nici gram de petrol, dar care au, culmea tupeului, chiar la intrarea în Viena, ditamai rafinăria, poate cea mai mare din Europa, in timp ce ale noastre au fost toate închise?
  3. Unde trebuie să îngenunchem să ne cerem iertare străinilor pentru că platim miliarde de dolari americanilor pe niște rachete care nu au ajuns în România nici până in ziua de azi, deși noi le-am plătit de vreo 6 ani?
  4. Unde trebuie să îngenunchem să ne cerem iertare străinilor pentru că am plătit americanilor o autostradă pe care nu au construit-o niciodată și pentru care, culmea, am plătit și despăgubiri că ne-au luat banii și nu au făcut nimic?
  5. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că atunci când deschidem aragazul sau dam drumul la căldură în casă, francezii încasează toti banii, deși nu au construit nimic și au preluat toată infrastructura facută de Ceaușescu pe banii noștri, foamea noastră, frigul si lipsurile din perioada comunistă?
  6. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că atunci când deschid robinetul de apă, pornește contoarul pentru francezi, deși e apa României, pe țevile făcute de Ceaușescu, pe banii și lipsurile noastre?
  7. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că sate intregi sunt înghițite de ape sau de surpări de teren pentru că austriecii ne taie pădurile, cu sutele de ha lunar?
  8. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că ne dispar copiii din țară, in drum către ei, că poliția ne ia la mișto dacă anunțăm răpirea vreunei fete la 112, că pe litoralul românesc plutesc tone de cocaină, că prin fața poliției de frontieră trec, zilnic, zeci persoane răpite, tiruri cu marfa de contrabandă către aceiași străini care se fac că nu văd nimic, deși șeful Parchetului european anticorupție e o româncă, una care știe exact ce se intâmplă în România și tace?
  9. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că in țara noastră ajung deșeurile lor de toate felurile, chiar și biologice și radioactive, in timp ce nouă ni se arată obrazul si suntem suprataxați că indăznim să avem Euro 3 la mașina înmatriculată in Bulgaria, pentru că jupuiți de bani, pământ și mijloace de trai, mai mult nu ne putem permite din cauza sărăciei in care suntem lăsați de aceiași străini imbuibați și aroganți?
  10. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că am dat tot tezaurul României englezilor, carora le mai si plătim anual chirie și taxe pentru poansonarea lingourilor?

Acum, dupa ce ne-au luat tot, ne pun și in genunchi. Pentru că romanian lives don’t matter!

Îngenuncheați, bre, nu fiți fraieri, arătați ce popor deschis la minte suntem, că voi veți suferi de singurătate și sărăcie la bătrânețe, abandonați de copiii plecați la muncă pe la aceiași străini, pentru o sută de euro în plus.

Adriana Vitan Balint

7 iunie 2021″

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!