Sinucidere?

MOȘTENIREA LUI MCAFEE
Cum prevedeam ieri, autoritățile insistă pe teza sinuciderii celui mai mare defector din gașca Big Tech. Cică sunt toate indiciile că John McAfee s-a spânzurat. Ăsta e verdictul titlurilor din main stream, deși nu s-a încheiat ancheta privind cauza decesului.
Dar asta trebuie să știe opinia publică: s-a sinucis ciudatul ăla care a inventat primul antivirus comercial, o dăduse pe conspirații cibernetice și nu-și plătea impozitele.
Cine îl cunoștea pe McAfee știe că era un luptător care fluiera des în biserică. Un libertarian care considera ilegală taxarea, între alte fronde.
Avocatul lui spune elegant că ”guvernul SUA i-a făcut imposibilă existența”. Nu s-a găsit deocamdată nicio scrisoare de sinucigaș. Mai mult, McAfee și-a făcut tatuajul din imagine („Whackd”) și a spus că nu se va sinucide, orice ar pretinde altcineva.
Ultima conspirație ar fi că tatuajul conține un nano-dispozitiv care, dacă proprietarul nu mai are semne vitale, trimite automat un mesaj către un computer în care se află un fișier cu ultimele dezvăluiri ale lui McAfee despre sistem. Computerul difuzează aceste informații unor persoane de încredere care urmează să le facă publice. Rămâne doar să așteptăm confirmarea sau infirmarea acestei scheme rocambolești. Personal mi-e greu să cred că John a dispărut fără să lase o moștenire explozivă în urmă.

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!