Wtf???

Ăștia… ne iau de proști?!🔴/cred eu./

🔴Care este opinia voastră? / 🔴Cele mai mari telescoape ale Pământului s-au oprit din cauza …
🔴”Peste 100 dintre cele mai mari telescoape ale Pământului sunt acum închise, iar astronomii sunt îngrijorați de impactul pe termen lung al pandemiei asupra câmpului lor.
🔴Alarma a sunat în jurul orei 3 dimineața, pe 3 aprilie. O defecțiune electrică a blocat telescopul behemot al Polului Sud în timp ce cartografia radiațiile rămase de la Big Bang.[..]
🔴Un bilanț al revistei Astronomy a descoperit că peste 100 dintre cele mai mari telescoape de cercetare ale Pământului s-au închis în ultimele săptămâni din cauza pandemiei COVID-19. Ceea ce a început ca un fir de închideri în februarie și începutul lunii martie a devenit o închidere aproape completă a astronomiei observaționale.

🔴Și este puțin probabil ca închiderile să se încheie în curând.
🔴Directorii observatorilor spun că ar putea fi offline timp de trei-șase luni – sau mai mult. În multe cazuri, reluarea operațiunilor va însemna inventarea unor noi modalități de lucru în timpul unei pandemii. Și s-ar putea să nu fie posibil pentru unele instrumente care necesită întreținerea și funcționarea echipelor de tehnicieni. Drept urmare, se așteaptă ca noile descoperiri astronomice să ajungă la un crawl.
🔴„Dacă toată lumea din lume nu mai observă, atunci avem o lacună în datele noastre pe care nu le puteți recupera”, spune astronomul Steven Janowiecki de la Observatorul McDonald din Texas. „Aceasta va fi o perioadă în care noi, în comunitatea de astronomie, 🔴nu avem date despre ceea ce s-a întâmplat”.
[…]
( Sursa: astronomy.com; 7 aprilie 2020; https://is.gd/MbRcEm – https://astronomy.com/news/2020/04/covid-19-forces-earths-largest-telescopes-to-close )

Spor la distribuit!