Wtf???

Ăștia… ne iau de proști?!?/cred eu./

?Care este opinia voastră? / ?Cele mai mari telescoape ale Pământului s-au oprit din cauza …
?”Peste 100 dintre cele mai mari telescoape ale Pământului sunt acum închise, iar astronomii sunt îngrijorați de impactul pe termen lung al pandemiei asupra câmpului lor.
?Alarma a sunat în jurul orei 3 dimineața, pe 3 aprilie. O defecțiune electrică a blocat telescopul behemot al Polului Sud în timp ce cartografia radiațiile rămase de la Big Bang.[..]
?Un bilanț al revistei Astronomy a descoperit că peste 100 dintre cele mai mari telescoape de cercetare ale Pământului s-au închis în ultimele săptămâni din cauza pandemiei COVID-19. Ceea ce a început ca un fir de închideri în februarie și începutul lunii martie a devenit o închidere aproape completă a astronomiei observaționale.

?Și este puțin probabil ca închiderile să se încheie în curând.
?Directorii observatorilor spun că ar putea fi offline timp de trei-șase luni – sau mai mult. În multe cazuri, reluarea operațiunilor va însemna inventarea unor noi modalități de lucru în timpul unei pandemii. Și s-ar putea să nu fie posibil pentru unele instrumente care necesită întreținerea și funcționarea echipelor de tehnicieni. Drept urmare, se așteaptă ca noile descoperiri astronomice să ajungă la un crawl.
?„Dacă toată lumea din lume nu mai observă, atunci avem o lacună în datele noastre pe care nu le puteți recupera”, spune astronomul Steven Janowiecki de la Observatorul McDonald din Texas. „Aceasta va fi o perioadă în care noi, în comunitatea de astronomie, ?nu avem date despre ceea ce s-a întâmplat”.
[…]
( Sursa: astronomy.com; 7 aprilie 2020; https://is.gd/MbRcEm – https://astronomy.com/news/2020/04/covid-19-forces-earths-largest-telescopes-to-close )

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!