Bac-ul…

«Felicitări, copil „imperfect”!
Încă un pic și se termină şi Bac-ul. Şi o luăm de la capăt, cu lăudat elevii de 10, liceele de 10, la fel cum am făcut-o cu școlile gimnaziale de 10. Să ne iasă recolta de 10 la hectar.
Am să aleg să-i «ignor» pe elevii de 10 şi pe profesorii de 10. Şi am să-mi scot pălăria în faţa celor de 9,50. Şi de 8,50. Şi de 7,50. Şi de 6,50. Şi, MAI ALES, în faţa celor de 6,00 la Bac și de 5,00 la EN (evaluarea națională).
Dragilor, aţi reușit!
Ignoraţi, jigniţi poate, arătaţi cu degetul, dar aţi reuşit. Nu e 10. Dar pentru voi 7,30 e o victorie mai mare și mai neaşteptată decît orice 10.
E uşor să faci Bucureşti – Constanţa pe autostradă într-un Ferrari. Dar încearcă într-un Matiz. Are mai multe merite şoferul Matizului.
Felicitări profesorilor cu elevi «imperfecţi» ! Munca voastră este mult mai grea decît a profesorilor de olimpici. Să iei un copil de 10 şi să-l menţii la 10 e ok. Dar să iei un copil de 2 şi să-l duci la 5….
E uşor să fii medic făcînd doar injecţii cu botox la oameni sănătoşi. Dar să te văd cîrpind aorte explodate de la mici şi şaorme.
Îi acuzăm de dezinteres şi de modele false. Dezinteres pe care noi l-am cultivat şi îl promovăm. Oftează mămica atunci cînd îi dă copilului 50 de lei pentru meditaţie la mate, dar se duce şi sparge 150 pe «unghiuţe». Şi apoi vrea interes pentru educaţie. Într-o lume în care simbolurile ţărilor sînt fotbaliştii, noi vrem de la ei să-şi aleagă idoli laureaţi de Premiu Nobel. Zău?
Felicitări, copii de 7,50 şi de 8,50! Pentru că voi veţi ţine ţara pe picioare. Ceilalţi vor pleca, pentru că se vor considera prea buni pentru noi. Noi i-am învăţat asta.
text preluat»
[Acest text l-am preluat exact cum apare el pe FB. E corect. E adevărat. Un adevăr crud, dramatic!
FELICITĂRI copiilor care „au luat BAC-ul”!]
PS. Tuturor copiilor care au luat note de promovare la evaluarea națională…
FELICITĂRI !

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!