Vitamina D vs Covid

By Dumitru Bălan

La numai 2 luni de la debutul pándemiei, vă anunțam pe toți că Vitamina D reduce riscul infectării cu Cóvíd cu cel puțin 53%, pe baza unor studii științifice efectuate la vremea respectivă.
Astăzi, 87 de studii științifice spun același lucru. Dacă oamenilor li s-ar fi spus să ia Vitamina D acum un an, astăzi nu am mai fi avut nicio variantă mutantă sau vreun vírus ucigaș❗❗❗

784 de cercetatori au dovedit in 87 de studii ca administrarea Vitaminei D3 in tratarea Côvídûlui reduce incidenta internarilor in spital a pacientilor si mortalitatea cauzata de acest virús.
Eficienta medie a administrării Vitaminei D este de cel putin 53% în studiile efectuate.

Într-un studiu, o treime din asimptomaticii suferinzi de Côvíd aveau o deficiență de Vitamina D, in timp ce 96.82% din pacientii grav bolnavi internati in spitale pe ATI aveau o deficienta de Vitamina D.

Într-un alt studiu, pacientii suferinzi de Côvíd au primit 60000 unități de Vitamina D zilnic timp de 10 zile, iar dupa aceasta perioada nivelul Vitaminei D a ajuns de la 16 ng/ml la 89 ng/ml, in timp ce markerii inflamatori au scazut fara reactii adverse.

Intr-un alt studiu efectuat în Spania, s-a administrat Vitamina D3 in cazul a jumatate din pacientii internati de Côvíd ( in prima zi 21280 unitati si 10640 unitati in zilele 3,7,15 si 30).
Dintre cei care au primit Vitamina D, doar 4.5% din ei au avut nevoie de internare,iar dintre cei care nu au primit Vitamina D,au ajuns la spital 21% din ei.
In acelasi timp, Vitamina D a redus incidenta mortalitatii pacientilor suferinzi de Côvíd, numai 4.7% din cei care au primit Vitamina D murind, in timp ce 15.9% din cei care nu au primit Vitamina D au murit.
Astfel, Vitamina D a redus cu 80% incidenta internarilor pacientilor suferinzi de Côvíd, fiind asociata cu o reducere a mortalitatii in procent de 60%.
Iar dozajul Vitaminei D este esential. Cercetatorii au comparat dozarea zilnica a 1000 unit de Vitamina D comparativ cu dozarea zilnica a 5000 unit Vitamina D in randul pacientilor suferinzi de Côvíd ( cazuri usoare spre moderate) si au ajuns la concluzia ca pacientii care au luat 5000 unit de Vitamina D si-au revenit mai repede ( ex. tuse, revenirea gustului).

Intr-un alt studiu, au murit numai 5% din pacienții suferinzi de Côvíd care au luat Vitamina D. Dintre cei care nu au luat Vitamina D, 20% din ei au murit.

Intr-un alt studiu efectuat in Spania, din 76 pacienti spitalizati cu Côvíd, 50 pacienți din ei au primit Vitamina D si numai 1 persoana a fost internata pe ATI.
Din cei 26 pacienti care nu au primit Vitamina D, 13 dintre ei au ajuns pe Anestezie Terapie Intensiva.
Dintre cei care au primit Vitamina D, niciunul nu a murit si toti au fost externati fara complicatii.
Din cei 13 pacienti care nu au primit Vitamina D si care au ajuns pe ATI, 2 pacienti au murit si 11 au fost externati.

Intr-un alt studiu efectuat de cercetatorii din Indonezia pe un Grup de 780 pacienti suferinzi de Côvíd s-a descoperit că persoanele care aveau nivelul Vitaminei D3 situat intre 21 ng/ml și 29 ng/ml aveau un risc de deces de 12 ori mai ridicat decat pacientii care aveau nivelul Vitaminei D3 peste 30 ng/ml.
Iar pacientii care inregistrau nivelul Vitaminei D3 sub 20 ng/ml, aveau un risc de deces de 19 ori mai ridicat decat cei care inregistrau nivelul de peste 30 ng/ml.

Intr-un alt studiu care cuprinde alte 13 studii ce au inclus 2933 pacienti suferinzi de Côvíd s-a concluzionat ca pacientii care au luat Vitamina D3 au avut o rata mai mica a internarilor in spitale si o rata de deces mai scazuta.

In luna mai 2020, Academia Nationala de Medicina Franceza le recomanda pacientilor suferinzi de Côvíd in varsta de peste 60 ani administrarea a 50000-100000 unitati de Vitamina D, iar celor sub 60 ani intre 800 unitati si 1000 unitati de Vitamina D.

Într-un alt studiu publicat in aprilie 2020 li se recomanda oamenilor cu risc crescut de a se infecta cu Côvíd administrarea zilnica a 10000 unitați de Vitamina D timp de cateva saptamani, urmata apoi de administrarea preventiva a 5000 unitati de Vitamina D in fiecare zi.

Concluzionand, daca statele nationale ar fi recomandat inca de anul trecut administrarea Vitaminei D3 tuturor adultilor și copiilor, pandemia ar fi fost îngropată definitiv în max 2 luni.
Dar ele au ascuns toate aceste informatii în mod deliberat pentru a justifica ulterior lansarea rapidă a vaččinurilor,desi studiile au fost facute in aceasta directie inca din luna aprilie a anului trecut.
Personal,am postat anul trecut aceste studii inca din luna aprilie si le spuneam oamenilor sa ia zilnic Vitamina D3, dar autoritatile noastre nu au facut nimic in acest sens.
Ar fi putut salva viețile câtorva milioane de români și ar fi salvat economia de la faliment!

În esență, ar fi putut preveni mii de decese daca ar fi făcut-o, dar scopul pLndemiei nu a fost vindecarea rapida a oamenilor, ci mai degrabă întretinerea fricii si a panicii pe o perioada nelimitata de timp, pentru a-si justifica masurile si restrictiile draconice care s-au impus, dar si vaččinarea anti-Côvíd a populatiei lumii si introducerea certificatelor de vaccinare.
Despre această dictatură care stă să vină vă vorbesc în fiecare zi și dacă nu facem front comun împotriva planurilor guvernanților, atunci vom pierde în final cel mai important drept pe care îl avem, respectiv dreptul de a alege pentru noi și pentru copiii noștri.

Pe 24 iulie ne revedem cu toții în Piața Universității!
Lațul se strânge în jurul nostru, mai ales după ce Franța și Grecia au decis impunerea vaččinării în rândul medicilor.
Altfel, vom fi măcelăriți!?❌

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!