Arme biologice?

ARMELE BIOLOGICE, ÎNTRE ADEVĂR ȘI MISTIFICĂRI…

Habar n-avem care e adevărul.
Poate minte Rusia, poate mint Statele Unite, poate mint amândouă.

DAR…

Avem FAPTE.

Despre minciunile Rusiei, știm. Ne sunt date zilnic, pe toate canalele.

Despre minciunile americanilor, nu mai vrem să știm și le ținem, discret, la sertar.

Iată numai două, mondiale și recente…

▪︎ Războiul, de 8 ani, din Irak, soldat cu mai mult de 1.000.000 de victime, dintre care 183.249–205.785 civili, a pornit de la pretextul, invocat de SUA și susținut de toată mass media americană, cu CNN în fruntr, că Saddam Hussein ar deține un arsenal de arme chimice cu care ar fi avut de gând să-și atace vecinii și Israelul.

Fact check – Armele chimice nu au existat.

▪︎ Occidentul, pe atunci încă grijuliu cu drepturile omului și cu convențiile internaționale în materie, a acuzat SUA că deține și utilizează „închisori zburătoare” și „închisori volante”, cu deținuți presupuși suspecți de terorism, netrecuți prin procedurile judiciare democratice ale unui stat de drept, pe care le mută prin lume, inclusiv în România și Polonia.
SUA s-a jurat, atunci, că acele închisori nu există.

Fact check – Închisorile au existat.

▪︎ Laboratoarele de cercetare din Ukraina, despre care rușii susțin că ar fi folosite pentru experimente militare americane cu agenți înalt patogeni, sunt negate vehement de SUA și de toată propaganda ei.

Ce răspunde Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru afaceri politice al Statelor Unite, la întrebarea formulată de senatorul Marco Rubio (R)…

Iată dialogul, în traducere și în original:

„Senatorul Marco Rubio: Ucraina are arme chimice sau biologice?

Victoria Nuland: Ucraina are facilități de cercetare biologică asupra cărora, de fapt, acum suntem destul de îngrijorați că trupele ruse, forțele ruse ar putea încerca să preia controlul, așa că lucrăm cu ucrainenii la modul în care putem preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să nu cadă în mâinile forțelor ruse dacă acestea se apropie.”

„Sen. Marco Rubio: Does Ukraine have chemical or biological weapons?

Victoria Nuland: Ukraine has biological research facilities which, in fact, we’re now quite concerned Russian troops, Russian forces may be seeking to gain control of, so we are working with the Ukrainians on how we can prevent any of those research materials from falling into the hands of Russian forces should they approach.”

Alooo, madam… Tu spui clar că teama SUA e ca acele laboratoare și cercetări să nu cadă în mâna rușilor, da? Păi de ce?
Dacă facilitățile sunt civile și cercetările sunt în scopuri pur științifice, de ce panica asta? Lăsați-i și pe ruși să se bucure de ele, că o să le aveți și voi și ei. Ce-i așa mare deranj? Sau…? ?

Când ai mințit, grosolan, întreaga lume, e greu să mai fii credibil. Sau mai credibil decât alți mincinoși.

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!