S-a împotmolit armata rusă?

By Alexandru Mitache

O IDEE BUNĂ, DAR TARDIVĂ, DECI PROASTĂ…ȘI… DE CE RUSIA „S-A ÎMPOTMOLIT”.

Ideea a apărut astăzi: trimiterea unor forțe de menținere a păcii (încă nu se știe nici ale cui, nici ale cărei păci) în Ukraina.Era salvatoare dacă avea loc ÎNAINTEA invaziei. Acum ar fi criminală.

Dacă această intenție, a cărei punere în practică durează în mod obiectiv, începe să prindă contur și devine iminentă, ghiciți la ce va fi împins să facă Putin…Nu la ce spune Serghei Mihaev, un politolog exaltat, adică la ripostă nucleară, ci la schimbarea vitezei războiului.

Știu că mai sunt câte unii, mai puțin dotați intelectual, care chiar cred că armata rusă „s-a împotmolit” și că e ținută în loc de patrioții civili ukraineni și că, din această cauză, invadatorii nu reușesc să cucerească principalele orașe și Ukraina.Să-i lăsăm se creadă ce aud la televizor, că visează frumos.

Dar adevărul nu cred că poate fi acesta. Adevărul, cred eu, e că Rusia NU VREA să distrugă Ukraina.De ce? E la mintea oricărui cocoș, dar nu și a jurnaliștilor noștri de top, nici a cititorilor de burtiere.Read my lips:

▪︎ INTENȚIA LUI PUTIN este să scoată Ukraina de sub influența occidentală.

▪︎ Cum? Prin instalarea unei puteri proruse la Kiev, după modelul lui Lukașenko, în Belarus.

▪︎ În această situație, Occidentul ar întoarce spatele unei Ukraine pierdute politic și căzute în sfera Kremlinului. Gata empatia cu poporul, gata cu grija față de civili, mămici, tătici, bunici, mătușici. Într-o secundă.

▪︎ Deci… canci ajutoare, canci fonduri, canci „planuri Marshall” din Occident.

▪︎ Deci refacerea Ukrainei postbelice ar cădea în sarcina… Rusiei „prietene” și „protectoare”.

▪︎ De aceea, PUTIN MENAJEAZĂ MILITAR UKRAINA. Nu de milă, ci din interes. Ca să nu-l coste prea mult reconstrucția ei.

Nu vedeți că Ukraina, așa cum e, în război, își continuă exporturile de cereale cu… trenul, dacă portul Odessa e indisponibil?

Nu vedeți că populația e lăsată să facă demonstrații de protest antiruse, pe străzile orașelor ocupate?

Or, dacă lui Putin i se vor pune bețe-n roatele acestui plan, el va accelera și intensifica operațiunile militare. E clar că, dacă chiar voia, făcea praf toate orașele importante ale Ukrainei numai cu rachete hipersonice, lansate de la dracu’n praznic, fără să calce măcar un soldat rus în Ukraina.

Acum, orice imixtiune a unei terțe părți în Ukraina, înseamnă distrugerea ei în câteva zile. Pe principiul cinic „Dacă nu-i a mea, să nu fie nici a ta”.Fără a pune la socoteală că, în Rusia, gândirea e mai degrabă „Noi am făcut-o, noi o omorâm”.

De aceea, repet, eu nu cred că cineva va fi atât de iresponsabil încât să se bage direct în acel conflict.

https://www.facebook.com/groups/1261102724229852/permalink/1762695880737198/

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!