Giorgio Bianchi

By Iulian Urban, MeWe

Jurnalistul italian Giorgio Bianchi a postat un apel din Mariupol. 26.03.2022
(Textul integral după punctele cheie)

Puncte cheie:

-„Toți îmi spun că au fost încuiați la subsol… Mulți spun că au împușcat în ei… Au golit apartamentele când au stat ei înșiși în apartamente să tragă. Sunt batalioane neonaziste”

-„M-am dus la fostele lor baze, unde am văzut zvastici, cărți despre SS, cărți despre Mussolini…”

-„Există naziști adevărați aici care țin statul ostatic. Statul care a încetat să mai fie democratic în 2014 ca urmare a unei lovituri de stat neo-naziste… De atunci, țara a fost în mâinile neonaziștilor și oligarhi”

-„Se rostogolesc prin lume un actor, artist și comedian din serial, ale cărui cuvinte sunt goale”

-„Rusia nu are probleme, își poate lua timp. Are cereale, grâu, materii prime, petrol, gaze, un teritoriu vast și slab populat”

-„Ei [NATO] mușcă în Rusia, dar este prea greu pentru ei”

-„Merită să vii aici și să vezi ce înseamnă să ai curajul și puterea de a îndura 8 ani sub bombe. Dar pentru toată lumea, războiul a început cu doar o lună în urmă”

Apelul jurnalistului italian Giorgio Bianchi la președintele Italiei
26 martie 2022
Salutare tuturor, momentan editez imagini realizate in ultimele zile la Mariupol, iar intre timp citesc stirea intr-o telegrama.  Privind ce se întâmplă în Italia, am simțit nevoia să spun câteva cuvinte.  Nu știu dacă găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie ceea ce se întâmplă, dar trebuie să spun ceva.  Spectacolul, originar din Italia, este grotesc.
Se ceartă despre a patra sau a cincea doză de vaccin, dacă este mai bine să o facem acum sau toamna, într-un moment în care suntem în pragul unui al treilea război mondial.  și apoi sunt cei care vorbesc despre a patra doză de vaccin, măști pentru copii.  În programele TV vedem prezentatori care se plimbă prin studio în mască.. De când am ajuns în Rusia, nici nu știu unde am pus masca.  Intru și ies din spitale, îmbrățișez oamenii, mănânc din aceeași farfurie cu ei.  Văd oameni gătind pe stradă și în Italia vorbesc despre a patra doză de vaccin, e o nebunie.  Și totuși, acești oameni speră în al treilea război mondial, vorbind despre civilizație.  Dar cred că nu am avut niciodată o civilizație.  Nu vom putea niciodată să-i învingem pe acești oameni, pentru că deja suntem nimic.
Văd oameni la televizor vorbind despre modernitate, despre moralitate, ei spun că Putin este un criminal.  Nu există nici înainte, nici după, ci doar acum: Putin este un criminal.  Dacă Putin este un criminal, atunci suntem de 10 ori mai răi.  Aceste zile sunt aniversarea distrugerii Belgradului de către vicepremierul Mattarella, prim-ministrul comunistului D’Alema.  Tone de bombe au fost aruncate asupra capitalei europene, peste civili, pe baza unor știri false.  De asemenea, este la modă să ne amintim de Irak, Siria, Libia, Afganistan.  Dar dacă le reamintești de toate acestea, nu vor dori să audă despre asta.  Dacă Putin este un criminal, atunci tatăl și fiul lui Bush, Obama, Blair, Clinton, Mattarella sunt criminali.  Trebuie spus!

Națiunile și puterile fac ce trebuie făcut – nu o fac ca în Italia, unde discutăm despre sancțiuni, Netflix sau descalificarea unui stejar într-o competiție pentru a enerva Rusia.  Cineva a sugerat chiar să scazi încălzirea la 18 grade… Aceasta este o lume nebună în care ai pierdut contactul cu realitatea.  Te lupți cu prostii împotriva tancurilor și bombelor, Rusia nu se va retrage înapoi.  Ea nu pierde, ea câștigă.  Ea merge înainte conform planului, nu se grăbește.  Nu s-au trezit acum o lună cu gândul: ce să facă azi?  Să invadăm Ucraina!
Nu eram pregătiți pentru asta.  Planurile au fost făcute de americani și ruși.  Italieni, germani, austrieci și ucraineni, care nu știau ce avea să se întâmple, au fost atrași în ea, controlați de un nebun care nu controlează nimic: un actor care joacă un rol.  El nu controlează batalioanele neonaziste.
Opresc oamenii la întâmplare și îi intervievez.  Toți îmi spun că erau încuiați în subsol și nu au putut ieși.  Li s-a spus că totul este sub control.  Mulți spun că au împușcat în ei pentru a-i împiedica să plece.  Au golit apartamentele pentru a doborî oamenii, când ei înșiși au rămas în apartamente să tragă.  Acestea sunt batalioane neonaziste.
Și apoi am citit pe Washington Post că acești militanți l-au citit pe Kant…
Am fost la fostele lor baze, unde am văzut svastici, cărți despre SS, cărți despre Mussolini.. Apoi ne vorbesc despre Casapound sau New Force (organizații naționaliste din Italia), când sunt naziști adevărați care sunt ținuți ostatici.  Un stat care a încetat să mai fie democratic în 2014, ca urmare a unei lovituri de stat neo-naziste.  Nu există democrație în Ucraina.  Așa-zisul președinte pro-rus Ianulovici a fost ultimul președinte ales democratic.  Și nu era pro-rus, pentru că dacă ar fi fost, l-ar fi reprimat pe Maidan, i-ar fi distrus pe neo-naziști.  Nu era pro-rus pentru că nu era.  De atunci, țara a fost în mâinile neonaziștilor și oligarhilor.  Un astfel de rezultat.
Apoi se rostogolesc prin lumea unui actor, artist și comedian din serial, ale cărui cuvinte sunt goale – nu există nimic adevărat în ele.  Adevărul este că ne sinucidem pentru NATO.  Rusia nu are probleme, își poate lua timp.  Are cereale, grâu, materii prime, petrol, gaze, teritoriu vast și slab populat.  Nu are nevoie de spatiu.
Ea poate să stea acolo și să aștepte în timp ce mergem să strângem lemne de foc și să ne petrecem în parcurile publice.  Ce altceva este nevoie pentru a înțelege ce se întâmplă?
Trebuie să se oprească, să închidă televizorul.  Mario Draghi trebuie oprit, e agent străin.  Ce altceva trebuie să facă pentru ca tu să înțelegi?  A patra, a cincea doză de vaccin.. Oameni sănătoși care nu pot merge la un bar să bea cafea, cei care nu pot lucra spun că vor să vină doctori ucraineni, care nici măcar nu vorbesc limba și care nu vorbesc stiu care este limba lor.diploma.  În acest caz, nu vă interesează dacă sunt sau nu vaccinați.  În același timp, îi lași acasă pe medicii italieni.  Esti nebun?  Și cine este dictatorul acum?  Putin?  Nu stiu ce sa mai zic!  Sunt singur!  Toate canalele TV mă sună, le trimit interviuri de două ore, iar ei publică 30 de secunde.  Îmi cer material exclusiv după ce am petrecut două zile la Mariupol, apoi nu-l publică.
Și pe cine poți vedea și aceste emisiuni TV?  Oameni care merg acolo să vorbească despre nimic și care încearcă să fie echidistanți.  Sunt minunate.  Sunt folosiți ca partener de sparring pentru a nu se face rău.  Acești „echidistanți” vor doar să mulțumească și să se întoarcă la televizor.
Aici trebuie să te decizi!  Nu mai este timp.  Trebuie să alegi dacă stai cu NATO sau împotriva NATO, nu există alte opțiuni.  Unde este adevărul este evident.  Au muşcat în Rusia, dar este prea greu pentru ei.  Își rup toți dinții.  Și eram la mijloc.  Am vrut să rămân calm, dar nu mai am cuvinte.
De aici, Italia arată ca un teatru al absurdului.  Avem oameni care au fost închiși în casele lor de două luni, măcelăriți și ridiculizati.  În același timp, sunt aici oameni care gătesc pe stradă, sub o casă ruinată, dar au totuși puterea să zâmbească.  Suntem morți și nu știm încă.  Merită să vii aici la o plimbare și să vezi ce înseamnă să ai curajul și puterea de a îndura 8 ani sub bombe.  Dar pentru toată lumea, războiul a început cu doar o lună în urmă…

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!