Iar despre contractele part-time!!!
Iar despre contractele part-time!
Am fost azi la ONRC pentru a-mi înființa un SRL, o PFA, o SA, o ceva care să mă ajute în relația cu cei cărora le asigur asistența/consultanța juridică ca și consilier juridic angajat cu un contract de muncă cu durata de o oră, part-time.
Cică în lege este o excepție că dacă am un contract de muncă cu normă întreagă, de 8 ore, celelalte contracte cu normă de o oră nu ar mai fi impozitate integral la 8 ore, dar nu pot să OBLIG nici un angajator să mă angajeze cu normă întreagă! Fiecare angajator plătește cât îl ține buzunarul
Codul CAEN ar fi cel 6910, activități juridice.
Nu se poate înființa așa ceva!
Nu ni se permite, nouă, consilierilor juridici, să înființăm ceva, sub orice formă, SRL – PFA – SA, că intrăm pe teritoriul avocaților!
Știam că la un moment dat, în urmă cu peste 10 ani, a mai fost o dispută pe această temă, dar odată cu intrarea în vigoare a noilor Coduri de Procedură, Civile și Penale, în care se arăta clar cine pe cine apără și reprezintă, am crezut că a fost rezolvată această dipută!
Nu pot intra pe ”teritoriul” avocaților datorită prevederilor legale! Perfect! Am înțeles!
Dar nici nu mă pot transforma în consultant juridic pentru firmele, repet și specific să fie clar: FIRMELE, pentru care sunt acum angajat consilier juridic, dar datorită aberațiilor de ultimă oră ale guvernului, angajatorii sunt OBLIGAȚI la niște plăți nereale?
Ce se spune acum la codul CAEN 6910 și ce include:
- reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, în fata instantelor judecatoresti sau a altor organisme juridice, prin persoane care sunt membre ale baroului de avocati sau sub supravegherea acestora:
– consultanta si reprezentare în procese civile
– consultanta si reprezentare în procese penale
– consultanta si reprezentare în legatura cu litigiile de munca - consultanta si asistenta generala, redactarea de documente juridice:
– clauze de constituire a societatilor comerciale, acorduri de asociere sau alte documente similare legate de înfiintarea unei societati comerciale
– brevete si drepturi de autor
– redactarea de contracte, testamente, acte de încredintare etc. - alte activitati ale notarilor publici, notarilor de drept civil, aprozilor, judecatorilor de instructie si birourilor de arbitraje, activitati de expertiza criminalistica si expertize tehnice judiciare.
Mare atenție la redactare și la semnele de punctuație! Mare atenție!
Să mă refer doar la
- ”reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, în fata instantelor judecatoresti sau a altor organisme juridice, prin persoane care sunt membre ale baroului de avocati sau sub supravegherea acestora”
și dacă este să mă iau după formularea de mai sus, doar avocații au voie să reprezinte o parte sau alta, cu toate că în noile coduri se stabilește clar altceva?
Iar la paragraful
- ”consultanta si asistenta generala, redactarea de documente juridice:
– clauze de constituire a societatilor comerciale, acorduri de asociere sau alte documente similare legate de înfiintarea unei societati comerciale
– brevete si drepturi de autor
– redactarea de contracte, testamente, acte de încredintare etc.”
ar trebuii să înțeleg ca eu, consilier juridic la firma x, dacă doresc să fac un contract sau să redactez un act ce are legătură cu societatea comercială trebuie să apelez la un avocat? Sau aici este apanajul meu? Sau cum?
Despre ce dracului vorbim aici?
Ce este balamucul ăsta în acte și norme ce se bat în cap?
Nu îmi băgați pe gât decizia, parcă din 2006, a Curții Constituționale ce făcea ”ordine” în această speță că motivele de atunci nu mai au nici o susținere în zilele noastre!