Pisicile

Știai asta?
-Dacă o pisică îți linge mâinile, fața sau părul, ia-o ca pe un compliment minunat: are grijă de tine ca una dintre „ale ei”
-Dacă pisica stă întinsă cu capul în jos când te vede, înseamnă că are încredere în tine, deoarece în această poziție nu ar putea să se apere împotriva atacului.
-Persoanele care au pisici au mai puțin stres și mai puține atacuri de cord.
Pisicile cred că dețin o casă în care locuiesc cu o persoană.
-Când o pisică se freacă de tine, este pentru că te marchează ca parte a teritoriului său.

 • O pisică nu comunică aproape niciodată cu „miaul” unei alte pisici, acest sunet îl folosește pentru a comunica cu oamenii.
  -Pisicile ascultă femeile mai mult decât bărbații, deoarece răspund mai bine la tonurile ascuțite ale vocii.
 • Dacă pisica ta se îmbolnăvește și încetează să se spele, spal-o ,deoarece poate pierde din voința de a trăi singură, pentru a face să pară murdară și uitată.
  -Pisicile nu înțeleg pedeapsa, dar recompensează făcând ceva bun.
 • Pisicile dorm 16 până la 18 ore pe zi. Dar chiar dormind sunt atente la orice stimul.
  -Pisicile au o vedere nocturnă excelentă.
  -Pisicile se spală imediat după masă. Este un instinct de supraviețuire care le determină să împiedice prădătorii să-și simtă hrana și să-i atace.
  -Pisica merge și aleargă, mișcându-si picioarele din față și din spate pe aceeași parte. Numai cămila, girafa și pisica au această specificitate
  . Pisicile urăsc mirosul de portocale și lămâi
 • Vechii egipteni și-au ras sprâncenele în doliu când pisica lor era pe moarte.
  -La fel cum oamenii au amprente digitale și sunt unice, designul pernei nasului pisicii este unic, nu există două pisici care să aibă același model.
 • Pisicile negre sunt de obicei mai calme decât pisicile albe, care sunt întotdeauna foarte nervoase.
  -Limba pisicilor este formată din cârlige minuscule care o ajută să sfâșie mâncarea. De aceea pielea se simte zgâriată la atingere
 • Ciocolata este toxică pentru pisici
 • Majoritatea pisicilor albe cu ochi albaștri sunt surde, cu excepția cazului în care au un ochi diferit de celălalt. Acest lucru este parțial adevărat, există un procent mai mare de pisici cu surditate. Gena surdității este gena unei pisici albe, se numește alelă și este cauza culorii albe și a surdității la pisici.
  -Nu toate pisicile albe sunt surde, doar cele care prezintă această genă. Gena w face o pisică albă, chiar dacă genele ei spun că este o pisică neagră sau o pisică maro, această genă are o caracteristică specială „mască”. Aceste pisici au și ochi albaștri sau verzi.
  -Urechile pisicilor sunt ultrasonice. Aceasta înseamnă că pot auzi frecvențe nemaiauzite pentru dvs. Ce fel? La fel ca sunetele pe care rozătoarele le folosesc pentru a comunica.
 • Există o plantă care fascinează pisicile. Le face să se bucure de momente sublime pentru câteva minute. Este Cataria nepeta sau cunoscută și sub numele de mentă de pisică, familia cimbrișorului și a lavandei.
Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!