Rânjetul fiarei…

Acum, rânjeşte zeflemist și aplaudă satisfăcut, cu mâinile murdare de sângele neamului românesc, imaginea unei Românii distruse și îngenunchiate.

Cu toții ne facem vinovați de această imagine! Nu mai există un singur vinovat! Oricâte scuze am încerca să ne găsim realitatea este una singură: am făcut pact cu Diavolul! am făcut pact cu vorbele frumoase despre o ”Românie altfel”, o ”Românie educată”.

Cu toții am devenit invizibili, cu toții am absentat atunci când ne-au ars spitalele iar răcnetele de durere ale semenilor noștri se auzeau la kilometri depărtare, cu toții am ridicat din umeri când am rămas fără medicamente în spitale, cu toții ne-am transformat în spectatori atunci când ”EI” maestrii manipulării făceau congrese cu mii de spectatori în plină criză sanitară, criză economică și pandemie. Aruncăm cu pietre din spatele televizorului! Oameni buni…trăim într-o capitală Europeană în care spălatul în lighean și căldura de la flacăra aragazului fac deliciul celor care au lucrat să ne aducă aici. Odată cu scumpirile de gaze și curent anunțate, probabil ligheanul va fi înlocuit cu ibricul de ceai iar la cât de ingenioși şi miserumpişti suntem vom sculpta lumânările în formă de bec.

Paradoxul este că eu cred că putem concura cu usurință cu frații chinezi la capitolul ingeniozitate și imaginație. Deci proști nu suntem! dar acceptăm cu atâta ușurință toate minciunile şi bătaia de joc a ăstora, de mă întreb dacă acest virus nu cumva ne afectează grav puterea de reacție sau integritatea sau inteligența.

Fraților… nu extratereștrii ne-au cotropit, ci noi ne-am descotorosit de spiritul vitejesc și dârz al neamului nostru. Mă declar vinovat, dar nu învins!

Radu Tipisca

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!