Germania în genunchi…

By Aurelian Pavelescu

CHINA A INTRAT PE TEREN DECISIV: SCHOLZ ÎN GENUNCHI LA JINPING. LUMEA SE SPARGE ÎN BUCĂȚI, UE CADE ÎN PRĂPASTIE!

Vizita cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, în China, este actul disperării extreme. În contextul crizei energetice declanșată de sancțiunile UE împotriva Rusiei și existenței parteneriatului ”fără limite” dintre Rusia și China.

De fapt, nu Scholz este autorul vizitei, ci Germania însăși, industria germană, aflată la un pas de dezintegrare, după ce-a fost deposedată (s-a auto-deposedat) de gazele și petrolul ieftine rusești, devenind necompetitivă și chiar cu neputință să mai existe. Scholz a fost obligat să facă vizita și să îngenuncheze în fața lui Jinping, ca o salvare, în condițiile în care UE – dominată de o suprastructură senilă și sinucigasă – nu mai are vreo perspectivă. Germania încearcă să se salveze pe cont propriu.

Înaintea vizitei s-a spart parteneriatul franco-german, întâlnirea lui Scholz cu Macron fiind dezastruoasă: scapă cine poate!

Practic, UE a încetat să mai existe de facto prin gestul Germaniei, acea UE germană de care am tot vorbit. Germania părăsește UE, economic, UE devenind o adevărată piatră de moară. Profeția lui Yanis Varoufakis, celebrul economist și ministru de finanțe al Greciei în criza datoriei externe, se împlinește: UE se va prăbuși atunci când Germania va părăsi UE. Vizita lui Scholz în China are această semnificație.

Cum va juca SUA? În orice caz, niciun interes pentru salvarea UE. Jocul este extrem de complex în triada SUA – China – Rusia și noua arhitectură globală, cu India, Orientul mijlociu, Africa sau America latină (Brazilia în special, dar și petrolul din Venezuela) care vor avea cuvântul decisiv.

Va urma un război SUA – China după Ucraina? Cu o amplitudine mult mai mare? Mă îndoiesc. Depinde cum definim războiul: războiul se joacă pe cu toate alte coordonate, în mod decisiv, cele militare fiind subsecvente în lumea modernă.

Responsabilii pentru acest dezastru al UE? Chiar structurile de la Bruxelles, incompetența, corupția și eliminarea democrației, prin uzurparea suveranității statelor membre.

Am spus-o de ani și ani, ca toate partidele suveraniste europene – am fost taxați de extremiști și anti-europeni, reduși la tăcere. Acum UE este deja căzută-n prăpastie, iar singura salvare este ca statele membre să-și reafirme interesele suverane. Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Adio utopia UE globalistă, China a intrat pe teren decisiv la cererea disperată a Germaniei!

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!