Panică la Bruxelles…

By Aurelian Pavelescu

TRUMP ȘI REPUBLICANII AU CÂȘTIGAT ALEGERILE IN SUA! FULMINANT, ÎMPOTRIVA ”CULTURII MORȚII” ȘI ”CULTURII ANULĂRII”!

Este cert acum că Partidul Republican condus de Trump a câștigat Camera Reprezentanților, camera care controlează bugetul și, de principiu, politica internă. La Senat nu se cunoaște rezultatul final, dar, chiar dacă republicanii nu vor avea majoritatea, victoria rămâne la fel de importantă.

Democrații, ca și susținătorii lor europeni și, bineînțeles România, n-au întârziat să-și proclame și ei un fel de ”victorie”, susținând că Trump n-a reușit să formeze ”valul roșu”, adică să câștige masiv și camera și senatul. O manipulare. Pentru că, de fapt, prin câștigarea camerei, republicanii îl vor limita și controla puternic pe Biden, fiind anunțate deja anchete și tăierea bugetului pe care democrații îl ofereau necondiționat, în chestiuni esențiale.

De ce nu s-a format, totuși, ”valul”? De ce republicanii au avut o misiune atât de dificilă, iar câștigul aparent modest este o mare victorie? Răspunsul? Democrații au fructificat la maxim tema avortului, susținători înfocați ai acestuia. Teza că, dacă vor câștiga alegerile, republicanii vor limita și mai mult drepturile femeilor la avort, după decizia Curții Supreme prin care chestiunea avortului a fost trecută în responsabilitatea statelor federale. Aceasta a fost principala temă de atac a democraților, în întreaga campanie.

Ca partid creștin, PNȚCD nu poate să fie în acord cu linia democraților: folosirea acestei teme în scop electoral, pentru radicalizarea și învrăjbirea populației, este profund imorală. Politicile agresive de promovare a avortului, ca drept fundamental, sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă viața, ca dar al lui Dumnezeu, dar și ca valoare intrinsecă a culturii creștine care a creat occidentul modern. Negarea valorii vieții și a sacralității femeii, ca izvor al vieții, reprezintă, în cuvintele Părintelui Rafail Noica, o negare a ”culturii Duhului” și o promovare ideologică a ”culturii morții”. Unde este America de altădată, America credinței și libertății? Îmi amintesc că, în anii 90, Ioan Alexandru, vicepreședinte PNȚCD, prezent în Congresul SUA, a afirmat că prețuiește America pentru că adevăratul ”Președinte” este Iisus Hristos! Ce cadou minunat făcea marele poet și cărturar poporului american! Acum lucrurile s-au schimbat.

Iată de ce victoria republicanilor este cu atât mai importantă.

De azi, în guvernele europene s-a instalat panica și, mai ales, la UE. Neomarxiștii europeni și-a schimbat deja agendele, iar propaganda își caută justificări și scuze: neliniști și nori grei în ”paradisul” lor, din care lipsesc iubirea și oamenii înșiși.

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!