Reglări de conturi

?????? ??? ?? ?? ?? ??? ??????????…

By Florin Ursache

Apar stiri din ce in ce mai interesante…Cica si China se pregateste de razboi. Probabil vrea sa anexeze Taiwan-ul care este primul producator mondial de cipuri.

Acum intrebarea pe care si-o pune toata lumea, dar la care nu a raspuns nimeni concret niciodata, este urmatoarea. De ce Rusia a intrat in razboi si vrea o bucata din Ucraina, de ce China ar dori sa intre in razboi si sa preia Taiwan-ul?

Raspunsurile sunt simple. De zeci de ani atat China cat si Rusia, observa cum SUA se infrupta din toate tarile lumii in numele democratiei. Au luat tot ce au vrut de pe unde s-a putut. Care nu a donat „democratic” sau de buna voie, a fost bombardat sub diferite pretexte. SUA a fost cel mai bun exemplu in istoria ultimelor decenii pentru Rusia si China, prin faptul ca tot ce si-a dorit si a poftit a luat, dintr-un simplu motiv. Pentru ca, poate! China de exemplu, stie ca, daca americanii vor detine Taiwan-ul vor detine implicit unul dintre cele mai mari avantaje militare si economice la nivel global, pentru ca americanii doresc sa ii scoata pe chinezi din ecuatie astfel incat ei sa ramana singurii beneficiari din afacerea cu Taiwan. Bineinteles ca, chinezii nu vor permite acest lucru, ca atare, sunt obligati sa faca tot ce este posbil incat Taiwan-ul sa nu pice pe mana americanilor, in caz contrar, balanta puterii in lume se schimba radical.

Rusia pe de alta parte, cand s-a trezit ca NATO vrea la granita lor prin schema cu Ucraina, in mod automat a inceput razboiul, pentru ca alte optiuni nu existau. Nici o alta superrputere din lume nu ar fi procedat altfel daca erau in locul rusilor. Nimeni nu ar fi permis ca NATO sa se extinda pana la granita lor. Ca o mica paranteza daca SUA ar fi fost in locul Rusiei si o alianta militara ar fi vrut sa se extinda pana in granita lor, eu imi bag mana in foc pana la umar ca SUA nu o lungea cum face Rusia, SUA ii stergea de pe harta in 48 de ore in numele „securitatii nationale, pacii mondiale si mai ales in numele Sfantului Duh”.

■ Ce s-ar intampla daca Nato s-ar extinde pana la granita Rusiei? Rusia ar fi total pusa la colt, din punct de vedere al securitatii ar fi total vulnerabila, iar ca sfera de influenta nu ar mai insemna nimic pe harta lumii.
■ Ce s-ar intampla daca SUA ar pune mana pe Taiwan? China ar fi intr-un imens dezavantaj economic si militar in fata SUA si nu numai China, ceea ce ar dezechilibra total balanta puterii in lume.
■ Ce s-ar intampla daca SUA si-ar indeplini simultan amandoua obiectivele? Ar deveni in mod indiscutabil liderii de necontestat ai planetei pamant, ceea ce este total de neacceptat pentru China, Rusia cat si altii.

Sa nu uitam de primele doua razboaie mondiale care au pornit de la neintelegeri si razboaie mai mici.

Primul razboi mondial a fost declansat in urma unui alt razboi aparut in urma unui asasinat, iar acel razboi a declansat o serie de evenimente care au dus la declansarea primului razboi mondial in care s-a impartit lumea.

Ceva ani mai tarziu este declansat al doilea razboi mondial. Ce a reprezentat al doilea razboi mondial? Al doilea razboi mondial nu a fost altceva decat o reglare de conturi. O parte dintre actorii lumii nu a fost multumita de cum s-a impartit lumea in primul razboi mondial, asa ca prin al doilea razboi si-au incheiat socotelile.

Acum, intrebarea finala este alta…

Oare nici al doilea razboi mondial sa nu fi reglat cu adevarat conturile intre ei? Sau unul dintre marii actori ai lumii sa o fi luat razna intre timp si sa considere ca merita sa detina si sa controleze tot ce este pe pamant? Eu stiu ca actorul este aliatul nostru. Stiu si faptul ca, China si Rusia sunt conduse de doi dictatori. Eu ca orice cetatean care traieste in democratie, fireste ca tin cu occidentul. Dar chiar si asa, nu pot sa nu ma intreb.

??? ??????? ??? ?? ????????? ??????? ?????? ?? ??? ?? ???? ?? ?? ?? ?? ? ????????

???? ???? ? ????????? ?? ???? ?? ?????? ?? ??-? ????? ?? ?????.

Daca are acest drept, cine i l-a dat? Pentru ca imi amintesc cum un fost presedinte american spunea exact asa „Destinul SUA este acela de a conduce lumea!”. Ceea ce si pare ca incearca sa faca. Sa conduca lumea si sa isi asume rolul de stapan si D-zeu. Ceea ce duce la o cu totul alta intrebare…Daca SUA crede ca are acest drept divin de a detine si a conduce tot ce exista, China si Rusia de ce nu ar crede ca au acelasi drept divin?

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!