Banale dar Ucigașe!

? nimanui nu-i pasa de treburile astea atunci.

Medicamente care ucid
February 17th, 2012 Paul Serban

MedicamenteRomânia este, şi la capitolul medicamente, un „sat fără

câini”, un maidan pe care vin şi se joacă cu sănătatea şi viaţa „prostimii” sute şi sute de fabricanţi de medicamente, de medici si farmacisti! Bani să iasă… şi ies fără număr!

Încep acum o serie de dezvăluiri şocante, unele incredibile, referitoare la medicamentele românilor, unele dintre acestea fiind doar ale românilor, pentru că lumea normala, ţările civilizate… le-au interzis ca să nu mai moară oamenii!

Primul pe listă este…”medicamentul săracului” sau celebrul Algocalmin. Piaţa algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de dolari anual. Preţul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru români. Un adevărat „medicament al săracului”, spun medicii. Licenta pentru denumirea de „algocalmin” este detinută de fosta fabrică de medicamente SICOMED. În anul 2005 cehii de la Zentiva au preluat licenta şi astfel, doar datorită algocalminului le-au crescut vânzarile cu peste… 1.000 de procente.

Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe bază de metamizol aduce, de departe, cele mai substanţiale profituri. Din această piaţă, au reuşit să prindă felii importante şi alte companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o altă denumire.

Algocalminul se mai numeste şi Algozone, şi este produs de Ozone România . Agentia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligaţi să ţinem cont, nu a restricţionat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea tărilor europene l-au interzis de mai mulţi ani.

Studiile au demostrat că metamizolul din algocalmin poate provoca o boală fatală, numită agranulocitoza, o boală… mortală, care debutează ca o infectie supraacută. Boala distruge celulele din măduva osoasa, altfel spus … tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui.

Mai periculoase decât algocalminul, susţin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componenţă, alături de metamizol, o a doua substanţă activă. De departe, Piafenul (metamizol si antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe bază de matamizol si cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile românesti, fără nici un fel de restricţii.

Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, înca din 1977. Din aceeasi perioadă datează şi decizia statului suedez de interzicere a calmantului. Azi substanta din care se face ”calmantul saracului” din România este interzisă în Danemarca, Belgia – unde este trecută la rubrica otrăvuri – Germania, Spania – din 1989, Olanda – începand cu 1990, Grecia şi Irlanda. Am luat doar exemple din Europa şi Statele Unite!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent în România, se mai regăsesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la bază substanta denumita noramidopirina metansulfonat şi fenilbutazona, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la bază fenilbutazona. În plus, pe piaţa româneasca se găsesc şi combinatii ce conţin Scobutil Compus sau aminofenazonă. Aminofenazona L, Lizadon, Piroxicamul şi Aulinul sunt şi ele pe lista neagră a Agentiei Europene a Medicamentului.

Aulinul este un alt medicament care poate ucide şi totuşi este vândut la liber în farmaciile românesti. Mai grav, Aulinul este vândut şi în formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate că riscul este şi mai mare. Aulinul este interzis în ţări precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat că provoca frecvent … insuficientă hepatică mortală!

Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei, asociate osteoartritelor, entorselor şi luxaţiilor, durerilor menstruale. Aulin se numară printre cele mai căutate şi utilizate medicamente în România, datorită efectelor sale calmante imediate. Putini stiu însă că substanţa activă continută de Aulin, denumită nimesulid, poate fi… mortală.

Acum poate întelegeti mai bine de ce se corelează Codex Alimentarius cu… industria farmaceutică de pe planetă! Poate aşa vedeţi mai clar de ce miliardarii Americii şi ai Europei – nu toţi, ca sa nu mergem ca prostii la tribunal sau să ne calce masina mai repede – de ce aceste „forţe ale banului şi răului” vor înlocuirea usturoiului, a mentei şi a ceaiului de tei cu… produsele minunate şi clar… vindecatoare ale concernelor farmaceutice!

Agentia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeană a Medicamentului a reluat, spre analiză, nimesulidul, în vederea retragerii sale de pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restricţionat chiar şi în ţara producatoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranţa Medicamentelor a atras atenţia asupra pericolului pe care îl prezintă.

În România … este la mare preţ pentru că sănătatea, sau chiar viata copiilor nostri… nu e la preţ european. Dacă tot vrem depopularea planetei, moartea pentru sute de milioane de oameni… de ce să nu punem accent pe români?

Din cauza efectelor secundare grave, o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în… România! Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc în care se fac bani, mulţi bani, pe sănătatea şi chiar viaţa…”prostimii” Europei! „Prostimea”, adică ce a ajuns poporul român în ultimii 21 de ani, este doar… o bună piaţă de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state. Vreţi exemple? Vreti să ne salvam macar copiii, dacă pentru multi dintre noi este prea târziu?

Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ’60 în jur de 3500 de pacienţi. Cu toate acestea el se comercializează în continuare în ţara noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt in joc?
Medicamentul Stilbestrola fost dovedit ca producând tumori uterine şi mamare la femei şi a fost scos de pe piaţă în unele ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de „leacuri vindecatoare” sunt proşti, sunt răi sau sunt doar… platiţi bine?
În 1970 au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea nou -născuţilor.
Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. Pentru că la romani merge perfect ceea ce este interzis la nemti… medicamentul este în continuare prescris de medicii noştri şi se găseşte în farmacii.
În 1984 ziarul Daily-Mail a scris clar că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie şi în prezent, a condus la malformaţii foarte grave ale nou-nascutilor. Peste 50% dintre mamele care, in timpul sarcinii, au luat Roacutan, au născut copii malformati! Roacutan este prescris în continuare de… doctorii români.
Zelmac, medicament împotriva afecţiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuală, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piaţă în Germania, în aprilie 2007, deşi nici măcar nu fusese aprobat încă, fiind folosit ilegal de către doctori în scopul testarii lui pentru industria farmaceutică.
Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lungă durată în astmul bronşic alergic sau cu componentă alergică, bronşita alergică şi tulburari astmatice, a fost scos în 2006 de pe piaţă în Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular şi al rinichilor. În România se găseste încă în farmacii.
Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piaţă în mai multe ţări europene. În România se găseşte sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratamentul simptomelor multor afecţiuni alergice şi în prevenirea şi tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sânge.
Methotrexat, de asemenea împotriva leucemiei, a produs tumori şi a dus la anemie gravă şi ruperea intestinelor. În România este comercializat şi prescris în reducerea durerilor şi a tumefacţiilor articulare.
Mitothan, un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se găseşte sub numele de Lysodren şi este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale.
Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat în România .
Sunt foarte puţini din pacate cei care au curajul, inconştienta sau posibilitatea să spună lucrurilor pe nume. „Afacerea” medicamentelor care „ucid lent” este una de succes: sute şi sute de miliarde de dolari sau euro în fiecare an! Cu ceva timp în urmă, Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce de exemplu „minunaţia” Viagra, a declanşat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscând că, timp de 13 ani avea sarcina de a falsifica rezultatele studiilor şi cercetărilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companei să aibe un succes mai mare pe piaţă. În calitate de colaborator al biroului de presă de la compania Pfizer , el a publicat cu duzina în reviste medicale de specialitate articole fără nici un dram de adevăr.

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!