Motivare ICCJ de anulare HG 1183/2021

By Piperea

Apărut prima decizie definitivă de anulare a unei HG de prelungire a stării de alertă. E vorba de

HG 1183/2021, care condiționa participarea la activități publice și circulația liberă de obținerea certificatului “verde” de imunizare/testare.
ÎCCJ s-a pronunțat ieri (vezi link în comentarii) într-un mod care face efectiv de râs guvernul și ministerul de interne. Recursul guvernului a fost respins ca tardiv (?), iar recursul ministerului de interne ca neavenit (????‍♂️). Recursul cnsu a fost respins ca neîntemeiat.

Decizia are efect imediat față de reclamanți: se pot cere acum despăgubiri pentru toate daunele și suferințele cauzate de pușcăria arahatiană.

După publicarea în M. Of., decizia ÎCCJ va căpăta efecte erga omnes. Respectiva HG va fi nulă față de oricine, cu consecința că toată lumea va putea pretinde daune materiale sau morale, inclusiv IMM-urile distruse de plandemie. Și studenții care au pierdut doi ani de studenție pentru că au fost obligați să “învețe” acasă.

Bonus: toate HG – urile ulterioare de prelungire a stării de alertă devin fără bază legală, căci nu mai poți prelungi ceva nul.

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!