Experimentul Micul Albert

În 1920, la Universitatea John Hopkins, psihiatrul Dr. J.B. Watson efectuează câteva experimente pe copii mici cu vârsta cuprinsă între

3 luni și 1 an. Experimentele sunt extraordinare prin simplitatea lor. Într-una dintre acestea îi prezintă unui copil o lumânare aprinsă pentru a vedea dacă îi este frică de foc. În alta, ea introduce animale în mediu pentru a vedea dacă copilul este speriat.

Unul dintre aceste experimente se numește ,,Experimentul Micul Albert” în care un iepure este plasat lângă un bebeluș de 3 luni pe nume Albert. După un timp copilul se atașează de animal și chiar începe să-l mângâie. Apoi, Dr. Watson decide să modifice mediul, făcând un zgomot puternic de fiecare dată când Albert atinge iepurele, rezultând să sperie copilul. În cele din urmă, Albert devine respins de iepure, țipând de groază ori de câte ori este adus lângă el.
Schimbând mediul, Watson descoperă că mintea nedezvoltată a copilului poate fi necontrolată, învățându-l să se comporte din când în când cu posibilități și combinații infinite. Din expetomentele sake, Watson ajunge la o concluzie radicală care va pune bazele ingineriei politice și sociale ale secolului XX.

Din cercetările sale convluzionează că forța dominantă în societate nu este dragostea, ci FRICA.
Deci miliarde și miliarde de dolari de corporații multinaționale sunt injectate de-a lungul timpului în domeniile educației, cercetării științifice și politicii pentru un plan prestabilit de inginerie socială și umană.
,,Da-mi un copil și îl pot transforma în orice fel de bărbat”.
Acestea sunt cuvintele medicului pdihiatru Dr.J.B. Watson fondatorul behaviorismului.
Conform acestei viziuni asupra lumii, comportamentul organismelor, inclusiv al ființelor umane, este ușor previzibil și scontat și, prin urmare, controlabil și, de atunci, guvernele și oamenii de știință cu finanțare masivă corporativă au lucrat cu ardoare pentru a condiționa ființele umane pentru a fi acelingranaj de roată perfect al acelei mașini numite astăzi. „piață”.

Dragostea de putere este forța motrice din spatele economiei globale, iar instalarea fricii în mintea oamenilor este instrumentul folosit pentru a manipula societatea, folosind mass-media pentru a menține jocul. Oamenii se tem pentru locurile de muncă, mijloacele de existență, angajamentele familiale, statutul financiar și statutul social. Se teme pentru comunitatea sa,resursele publice,criminalitatea, securitatea națională și îngrijirea sănătății.
Mulți cetățeni din ziua de azi au devenit sclavi docili și ascultători, toleranți la supunerea treptată, gata să schimbe sclavia fizică cu sclavia psihologică. Lucrul care mă îngrijorează cel mai mult nu sunt atât limitările pe care ni le vom impune, ci supunerea și conformarea pe care le produce o națiune de oameni deprimați zâmbitori.
Singurul lucru care dispare rapid în societate astăzi este capacitatea de a fi uman ,capacitatea de a discerne, a raționa, a gândi critic și a folosi intuiția.

Oamenii din ziua de azi se bazează pe colegii lor, pe instituțiile guvernamentale și cască ochii la idolii lor pentru a le oferi un scop, căutând cu disperare o balustradă de care să se țină, pentru a-și oferi semnificații și înțelegere propriilor minți. Ei și-au delegat gândirea altora, deschizând ușa larg pentru orice psihopat care își va asuma cu bucurie rolul de lider,sunând goarna pentru turmă.
(preluare și adaptare de la Carol Watkins)

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!