Seismicitate indusă

By Iulian Urban

SEISMICITATE INDUSĂ: Cutremure provocate prin explozie.

Seismicitatea indusă constă din cutremurile și trepidațiile provocate de activitatea umană care afectează stabilitatea scoarței terestre. Ea poate fi provocată, spre exemplu, de construcția de tuneluri, de operațiunile de fracturare hidraulică, de implementarea proiectelor geotermale și de explodarea structurilor subterane ale clădirilor construite în antichitatea extremă. Aceste clădirile antice sunt îngropate total sau parțial în pământul ce constă din pietriș și din noroi uscat și întărit. Noroiul și pietrișul provin de la inundațiile de noroi care sunt cauzate de obicei de ploi abundente. Civilizațiile ulterioare au construit edificiile lor peste cele ale civilizațiilor anterioare. În acest fel, în subteran se formează etaje alcătuite din încăperi și elemente de susținere precum pereți și piloni. Cu cât adâncimea este mai mare, cu atât încăperile și elementele de susținere sunt mai mari, deoarece în civilizațiile trecute existau giganți care construiau clădiri gigantice. Există multe artefacte ce dovedesc faptul că în trecut au existat civilizații în care existau giganți. Unul dintre aceste artefacte sunt clădiri gigantice care există pe toate continentele. Aceste clădiri au uși și ferestre gigantice cu înălțimi de 5-7 metri și chiar mai mari. Ele sunt gigantice deoarece au fost construite pentru giganți.

Una dintre cauzele cutremurilor provocate prin seismicitate indusă este dinamitarea pereților și a elementelor de susținere din subteran. Cutremurele cauzate de aceste explozii sunt provocate pentru a pedepsi statele rebele ce se opun puterii mondiale. Cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată a fost cutremurul din Valdivia, Chile, din 22 mai 1960. El a atins o magnitudine de cam 9,4-9,6 pe scara de magnitudine a momentului (MMS = moment magnitude scale). Acest cutremur a fost numit Marele Cutremur din Chile. Începând cu anul 1959, președintele chilian proamerican Jorge Alessandri a redus tarifele vamale la recomandarea venită din S.U.A. ceea ce a făcut ca piața chiliană să fie inundată de produse americane care erau prea scumpe pentru majoritatea populației. Politica guvernamentală a lui Jorge Alessandri a înfuriat clasa muncitoare din Chile care a cerut creșterea salariilor pentru a putea cumpăra mărfurile necesare supraviețuirii. Cutremurul din Valdivia este posibil să fi fost un cutremur inițiat prin seismicitate indusă în vederea pedepsirii clasei muncitoare din Chile. Dacă vei cerceta cu atenție cutremurele din ultima perioadă de timp vei constata că multe dintre ele au avut loc în statele ce se aflau în conflict cu S.U.A.

În anul 1993 a fost înființată stația de cercetare în care a fost inițiat programul de cercetare aurorală activă de înaltă frecvență (High-frequency Active Auroral Research Program – HAARP) finanțat în comun de U.S. Air Force, U.S. Navy, University of Alaska Fairbanks și Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Economistul canadian Michel Chossudovsky (născut în 1946) susține că dovezile științifice recente sugerează că HAARP este pe deplin operațional și deține capacitatea de a declanșa inundații, uragane, secete și cutremure.

Instalația HAARP a costat 290 de milioane de dolari. Costurile cu funcționarea, mentenanța și cele adiționale se ridică la câteva zeci de milioane de dolari pe an. După cum se poate observa, producerea de cutremure cu ajutorul tehnologiei HAARP ar necesita o investiție de cam 290 de milioane de dolari și costuri anuale de câteva zeci de milioane pe an. Cutremurele provocate prin dinamitarea pereților și a elementelor de susținere din subteran necesită însă costuri extrem de mici în raport cu cele ce ar putea fi provocate de tehnologia HAARP. Pe de altă parte, au existat cutremure ce par să fi fost induse prin explozie încă înainte de a fi fost pusă în funcțiune instalația HAARP. Aceste indicii ne conduce la concluzia că nu tehnologia HAARP este folosită la provocarea de cutremure, ci explodarea pereților și a elementelor de susținere din subteran.

Peste tot în lume există intrări ce conduc în încăperi subterane. Unele încăperi sunt foarte înalte și lungi. În multe state ale lumii, în special în S.U.A. și statele vestice, foarte multe dintre aceste intrări sunt blocate și păzite. Acesta este un indiciu pentru faptul că elitele americane cunosc faptul că prin aceste intrări se pot strecura indivizi care ar putea exploda pereții și elementele de susținere din subteran în vederea producerii de cutremure. Numărul acestor intrări este atât de mare încă este extrem de greu, sau poate chiar imposibil, ca toate să fie găsite, blocate și păzite ceea ce conduce la riscul ca indivizi să intre în subteran cu intenția de a produce cutremure. În internet există multe pagini și videouri în care se prezintă informații despre numeroase intrări ce conduc în subteran. Pe platoul din Giza, spre exemplu, se află intrări ce conduc în subteran. S-a descoperit faptul că sub platoul din Giza se află trei niveluri pe care se regăsesc încăperi, tuneluri și puțuri. Teoria precum că tehnologia HAARP ar fi folosită la producerea cutremurelor pare a fi fost lansată pentru a ascunde faptul că producerea de cutremure se poate realiza mult mai ieftin și mult mai ușor. Se poate ca activitățile de fracturare hidraulică, cele arheologice și alte asemenea activități să fie în fapt operațiuni de căutare a încăperilor subterane în care se poate pune exploziv pentru a se produce cutremure specifice care să se răsfrângă asupra anumitor locații terestre.

PS.

  1. Imagine creată la computer în care se reprezintă îngroparea parțială a unei clădiri gigantice
  2. Instalația HAARP din Gakona, Alaska, United States ( Alvin Tobin)
  3. Rețea de antene HAARP
Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!