Ce s-a întâmplat între timp?
Ce s-a întâmplat între timp?
Cum de am evoluat de la stadiul de vertebrată cu coloana dreaptă la stadiul de moluscă, fără pic de demnitate și respect de sine?
Pentru cei care știu istorie documentul nu este o surpriză, însă mesajul e mult mai profund. Rusia are tot interesul să ne redea teritoriile istorice. Îi vom avea din nou vecini la nord. Doctrina lor de la care nu se vor abate niciodată, printre altele, subliniază necesitatea de a crea și menține țări și regimuri politice neutre și/sau favorabile la toate frontierele, cu un sistem POLITIC SI ECONOMIC STABIL!
Cei care au conceput acest document dar și semnatarii au fost pe statele de plată ale Kremlinului, deci Declarația Parlamentului României din noiembrie 1991 privind înființarea Statului Ucrainean a fost concepută și publicată cu acordul Moscovei. Hai sa vorbim acum cu argumente, pe documente, nu pe impresii personale sau pe propaganda ONG-urilor „societăților deschise”!
Cei care mai contestă aceste documente sau se opun unei apropieri imediate de Moscova prin trimiterea unei delegații in acest sens sunt niste falși patrioți și trădători.
De prosti și idioți…rămâne cum am stabilit.
DOCUMENT
DECLARATIE din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 243 din 29 noiembrie 1991
- Parlamentul României a luat cunostinta de hotãrârea autoritãţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independentei Republicii Ucraina.
Profund atașat principiilor fundamentale ale respectãrii drepturilor şi libertãţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi hotãrâri soarta, Parlamentul României saluta hotãrârea autoritãţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenta Republicii Ucraina.
Având în vedere ca acest referendum ar urma sa se desfãşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei -, Parlamentul României declară solemn că aceste teritorii au fost rupte din trupul țării, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.
Desigur, este dreptul Ucrainei sa organizeze un referendum pentru independența sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privința teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodatã Ucrainei şi sunt de drept ale României.
- Parlamentul României reiterează atașamentul față de prevederile Actului final al Conferintei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificãrii frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.
- Parlamentul României, declară solemn că referendumul organizat de autoritãţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forța în cadrul fostei U.R.S.S. – respectiv în Bucovina de Nord, Ținutul Herța, Ținutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei – este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.
- Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independența Ucrainei să declare expres că această recunoştere nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.
- Parlamentul României se pronunță pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinãrii, împreunã a problemelor stabilirii unor relaţii de buna vecinãtate şi colaborare între România şi Ucraina şi invită, în acest scop, o delegaţie parlamentarã ucraineană ce urmeazã să efectueze o vizită la Bucureşti, cât mai curând posibil.
- Parlamentul României solicita guvernului țării să înceapã de urgență negocieri cu autoritãţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forta de U.R.S.S.
Această declaraţie a fost adoptatã de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi.
Preşedintele Senatului
academician Alexandru Bârlădeanu
Preşedintele Adunării Deputaţilor
Marţian Dan