Matrix, cândva, începuturi … Câtă dreptate…

” – Să-ţi spun de ce eşti aici. Pentru că ştii ceva. Ceva ce nu-ţi poţi explica, dar poţi simţi. Ai simţit-o toată viaţa. Că ceva nu e-n

regulă cu lumea în care trăim. Nu ştii ce anume – dar este ca o aşchie în minte, te înnebuneşte. Acest sentiment te-a adus la mine. Ştii la ce mă refer?
– Matricea?
– Vrei să ştii ce este?

Matricea este pretutindeni. Este în jurul nostru.

Matricea este un sistem
, Neo, iar acest sistem este duşmanul nostru. Ce vezi când eşti în Matrice? Oameni de afaceri, profesori, avocaţi, tâmplari, minţile celor pe care încercăm să îi salvăm.

Dar până atunci, aceşti oameni fac parte din sistem şi asta îi face inamicii noştri.

Trebuie să înţelegi că mulţi dintre aceşti oameni nu sunt pregătiţi să fie deconectaţi. Şi sunt foarte mulţi… sunt dependenţi fără speranţă de sistemul pentru a cănii protecţie vor lupta.

Chiar acum şi aici. O vezi când priveşti pe fereastră sau când porneşti televizorul. O simţi când mergi la serviciu, la biserică sau când îţi plăteşti taxele.

Lumea ţi-a închis ochii pentru a nu vedea adevărul.

– Care adevăr?
– Că eşti un sclav, Neo. Ca oricare altul eşti născut în sclavie. Născut într-o temniţă pe care nu o poţi mirosi sau atinge – o temniţă a minţii tale.


Din nefericire, nimeni nu poate afla ce este Matricea – trebuie să vezi cu ochii tăi… încerc să-ţi eliberez mintea, Neo. Dar pot numai să-ţi arăt drumul. Tu eşti cel care trebuie să meargă pe el.” 

Dialog din filmul The Matrix (Warner Brothers, 1999).

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!