Experimentul Philadelphia

USS Eldridge s-a teleportat în câteva secunde la 320 km distanţă

www.fanatik.ro

Doar 10 la sută din echipaj a supravieţuit. Cum s-a încheiat, de fapt, Experimentul Philadelphia?

Daniel S

6 – 7 minutes


Experimentul Philadelphia este un experiment clasificat al Marinei SUA, organizat la 28 octombrie 1943 şi care a avut în centrul său nava USS Eldridge.

Cum a devenit invizibil distrugătorul USS Eldridge

Esența experimentului a fost crearea unui câmp electromagnetic super-puternic în jurul navei, care, ca urmare a acestei manipulări a fizicii, ar fi trebuit să devină invizibil pentru radarele inamice. Proiectul în cadrul căruia s-a desfășurat Experimentul Philadelphia a avut numele de cod “Curcubeu”.

Pe fondul războiului în curs cu Germania nazistă, experimentul din Philadelphia avea o importanță decisivă. Tehnologia secretă de a crea invizibilitate pentru instalațiile militare mari le-ar fi crescut semnificativ şi militarilor capacitatea de supraviețuire în condiții de luptă şi ar fi putut provoca daune letale inamicilor.

La bordul navei USS Eldridge se afla o instalație secretă care crea un câmp electromagnetic super-puternic în jurul întregii carene a navei. Probabil avea forma unei elipse. Cert este că observatorii experimentului au spus că au văzut o strălucire puternică și o ceață verzuie în jurul distrugătorului.

Rezultatul cercetărilor secrete efectuate de oamenii de știință a fost dispariția fizică a lui USS Eldridge din portul în care era staționat. După scurt timp, distrugătorul a fost văzut în Norfolk, Virginia, distanța dintre acest loc și Philadelphia fiind de peste 320 km. Acest lucru sugerează că experimentul a depășit cu mult intenția inițială. Nava nu a devenit doar invizibilă pentru radarul inamic, ci ea s-a teleportat literalmente în alt loc de pe hartă.

Pe 28 octombrie 1943, la ora 17:15, a fost efectuată proba finală pe USS Eldridge.

Generatoarele de câmp electromagnetic au fost pornite din nou, iar USS Eldridge a devenit aproape invizibil; în apă rămânea vizibil doar un contur slab al carenei. Totul a funcţionat bine în primele secunde, iar apoi, într-un fulger albastru orbitor, nava a dispărut complet. În câteva secunde, a reapărut la sute de kilometri distanță, în Norfolk, unde a fost văzut timp de câteva minute. USS Eldridge a dispărut apoi şi din Norfolk, la fel de misterios precum sosise, și a reapărut în Philadelphia Naval Yard.

La începutul experimentului, la bordul distrugatorului se aflau 181 de membri ai echipajului.

La finalizarea sa, doar 21 de persoane au rămas complet sănătoase la bord. 13 marinari au murit din cauza radiațiilor primite în timpul funcționării instalației, iar restul au dispărut. Aproape toți membrii echipajului care au supraviețuit Experimentului Philadelphia au îndurat un stres extrem și au fost foarte speriați. Ei au avut halucinații ciudate și au relatat lucruri incredibile.

Rezultatul cercetărilor, aplicat în tehnologia actuală

Marina SUA nu a confirmat oficial Experimentul Philadelphia, dar se știe cu certitudine că s-a lucrat în această direcție. Rezultatul cercetărilor a fost apariția tehnologiei militare de invizibilitate “Stealth”, care este un întreg complex de metode care permit navelor militare și aeronavelor de luptă să fie invizibile pentru dispozitivele electronice inamice.

“Stealth” are totuşi un domeniu de implementare ușor diferit. Nava are o formă geometrică specială, permițându-i să devină cât mai invizibilă pentru radar, dar principala realizare constă în învelişul special al navei, care absoarbe undele radio și face vehiculul de luptă invizibil pentru radare.

Majoritatea militarilor care au servit pe USS Eldridge nu au confirmat zvonurile despre experimentul de teleportare şi totuși au existat scurgeri de informaţii de presă, iar subiectul a fost făcut cunoscut în lumea întreagă. Acest lucru s-a întâmplat în 1955, când a fost publicată o carte a celebrului ufolog american M. Jessup, în care autorul a oferit diverse argumente în favoarea existenței reale a OZN-urilor.

Ca răspuns la publicarea cărții, Jessup a primit o scrisoare de la unul dintre cititori, un anume C. M. Allen, care a susținut că a văzut cu ochii săi teleportarea unei nave de război. Așa că a devenit cunoscută celebra poveste a distrugătorului USS Eldridge. Bazat pe poveștile lui Allen, în 1984 a apărut filmul “Experimentul Philadelphia”, care a contribuit enorma la popularizarea experimentului şi a evenimentelor din toamna lui 1943.

Oponenții teoriei teleportării susțin că, între Norfolk și Philadelphia, un submarin militar ar putea trece prin Canalul Chesapeake-Delaware. Această cale navigabilă dintre râul Delaware și golful Chesapeake nu a mai fost folosită de nave civile de mult timp, dar a fost întotdeauna deschisă celor militare.

Mulți oameni de știință confirmă posibilitatea ca o navă să fie invizibilă pentru radarele inamice folosind un câmp electromagnetic. Acest lucru este posibil datorită fenomenului de demagnetizare, un câmp alternativ find capabil să demagnetizeze electronicele care sunt la îndemâna unei surse de radiaţii electromagnetice.

Având în vedere misterul și fantezia experimentului din Philadelphia, au existat multe zvonuri în jurul lui.

Se presupunea că un astfel de experiment grandios ar putea fi realizat doar de strălucitul om de știință Albert Einstein, care era încă în viață la acea vreme. Dar este puțin probabil ca Marina SUA să-i fi folosit serviciile în dezvoltarea lor secretă, în condiţiile în care Einstein a simpatizat cu comuniștii, ceea ce a priori l-a făcut să nu fie de încredere în ochii departamentului militar american.

Ar fi putut face lumină asupra Experimentului Philadelphia participanții săi reali – membrii echipajului de pe USS Eldridge. Dar toți au negat în unanimitate existența Proiectului “Curcubeu”, dar chiar dacă experiența cu teleportarea distrugătorului a avut loc într-adevăr marinarii supraviețuitori au fost probabil legați de secretul militar pentru a păstra tăcerea.

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!