Pă știință…

Monica Ramirez

By Monica Ramirez

Timp de citire: 5 minute

M-am gândit foarte mult înainte să fac postarea asta, mai ales azi în zi mare de sărbătoare.

Nu-mi plac deloc controversele, în ciuda aparențelor, sunt foarte pașnică. Te las în banii tăi să crezi ce vrei și să faci ce vrei cu viața ta. Nu mă bag să dau sfaturi dăștepte dacă nu mi le ceri.

Am văzut de-a lungul timpului postări cu care n-am fost de acord din niciun punct de vedere și nu m-am băgat io cultă-n cap să explic cum să gândești, ce să simți, cum să-ți trăiești viața.

E fix treaba ta.

Eu postez la mine acasă, pe pagina mea și deja mă calcă pe nervi cum vin tot felul dă dăștepți cu teorii imbecile să-mi explice mie cum să fac orice. Băi, da’ nu vrei să-ți vezi tu dă viața ta? Ți se pare că am nevoie de părerile tale?

N-am, îți zic eu, mă doare-n cot de părerile lumii și dă sfaturi. Îmi trăiesc viața cum vreau eu, cred în ce vreau eu și cum vreau eu. S-a instituit cretineala asta că pe social media, care oricum e o mocirlă infectă, dacă zici ceva, orice bou are dreptul să-și dea cu părerea.

Așa o fi la alții, de la mine ți-o iei peste bot. Cu tot respectul și pă Zen dă lume nouă. Că lumina, că botnița, că superbul eficient, că mielul și laptele dă țestoasă, că să fim buni, tovarăși, să lăsăm de la noi, că nu acum, mai târziu ori mai devreme, că stai să-ți zic eu cum să fii, că-ți explic imediat cum să urezi, când să urezi, că așa nu e bine, stai să-ți arăt cum se mulge viermele dă mătase și la ce oră tre să bei, că nu merge oricum, să te învăț în ce poziție și cum să fie astrele pă cer.

Băi, după ultimii trei ani, m-am săturat până peste cap dă toți boii cu explicațiile lor imbecile pă știința… cui?

N-am cum să uit ce s-a întâmplat!

Ne-au închis ca pă vite pentru o minciună infectă și ne-au băgat pă gât botnițe, seruri experimentale, sloganuri inepte de reduși mintal, obligativitate la niște abureli de doi lei și tot tacâmul, ne-au luat aproape toate drepturile, ne-au îngropat morții ca pe câini și-au evacuat bolnavii reali din spitale ca să-i bage pe închipuiții cu trei mucișori și tusică.

Ce m-a șocat cu adevărat n-a fost nici măcar asta, ci reacția omului de rând, care din om aparent normal la cap a devenit hienă ipohondră, urlând cu spume la gură ca ăia care nu fac, nu cred, nu se comportă ca el să fie scoși din societate, exterminați, băgați în lagăre, să li se ia copiii!

Și de atunci așa a continuat cu tot. Nu te pliezi pe ce cred și vreau io, care sunt buricul pământului??? Stai, că vin la tine acasă și-ți reorganizez io mobila, te învăț cu forța cum să gândești, ce să faci și cum să te scobești în urechi când tre să fii bun și când îți dau io voie să fii javră. Băi, v-ați tâmpit total?

Cum îți permiți tu să-mi faci mie program, cine te crezi tu, băi, pulică? Și după ce-ți trag un șut în cur, așa cum meriți, ai tupeul să te mai și superi și să urli că ai fost abuzat?

Nu ți-e, măh, rușine?

Adică, tu vii peste mine agresiv și eu ce-ar trebui să fac? Să las capul jos și să te ascult? Marș! Ba-ți mai trag și-un picior în cap total creștinește, că Hristos, pe lângă iubirea de aproape cu floricele pe pereți când e cazul, ne spune ca uneori să facem fix invers.

Scoate sabia gurii tale și taie.

N-ai auzit de asta? Mai studiază, că tot le știi tu pe toate. Niște râme cu neuron unic ne învață cum să ne reorganizăm viața dă la zero. Pă știință, nu altfel! Știința aia care acum nu mai are nevoie de studii aprofundate și dovezi clare, doar dă sloganuri imbecile repetate dă trei cretini cu aere dă influenceri și, gata, toată lumea trebuie să se alinieze!

Uemue ne învață părintește ce să păpăm, cum să trăim, când să ne futem, cum să gândim, ce identitate să avem, nu fetiță sau băiețel, drăguță, nu contează ce ești dacă tu te consideri bășinuța porcului sau unicorn dă ziua a coișpea.

În minunata lume nouă albul e clar negru dovedit dă trei cercetători cretini cu doi ani dă școală și copiii sunt prada tuturor. Iar tu să stai frumos aliniat și să dai cumințel din cap, că dacă judeci cumva cu creierul din dotare și nu cu televizorul, ești conspiraționist medieval, element negaționist, plus că faci câh la planetă prin simplul fapt că respiri.

Bine, am înțeles că astea-s ordinele dă sus, treaba lor, ei pot da multe ordine și pot avea multe vise umede.

Contează ce fac oamenii. Numai că oamenii au picat cu brio toate testele ultimilor trei ani, dovedind cu prisosință că-și cer singuri colivia de aur și distrugerea pe toate planurile.

Cu elan muncitoresc și cântece patriotice-n bot.

Bine că v-ați înțepat responsabil pentru libertate dă mișcare și în curând o să vă deplasați ca melcul 15 minute în jurul cozii. Mă umflă râsul când văd cât de mândri se aliniază unii la occidentul civilizat handi-bubu-gâga.

Vrem o țară ca afară și alte vrăjeli, că e la modă, Costel!

Bre, după ce-au făcut ăia în ultimii trei ani și-au dovedit cât de ușor sunt de manipulat și cât de prostuți sunt de fapt, mă lasă rece valorile occidentale. Mai nou sunt egale cu o degenerare absolut scârboasă din toate punctele de vedere.

Valorile lor nu-mi produc decât cel mult o imensă silă.

DAR ASTA E PĂREREA MEA! Nu vin la tine să ți-o vâr pe gât cu bocancul, ceea ce-ți urez și ție, altfel ți-o dau peste bot fără regrete. Mă lasă rece progresismul, noua lume dă balamucul nou, conceptul de corectitudine politică, ce crede lumea că ar trebui să fac și ce părere are despre mine, plus restul cretinelilor pă val.

Până acum mă prăpădeam de râs când venea câte un mare scriitor vax pix zero barat să-mi spună cum să-mi scriu io cărțile, ce locuri să aleg, că de ce nu se petrece acțiunea în România, ei ar fi făcut altfel, ar fi scris altfel, personajele să facă și să dreagă, nu pot gândi așa, reacționa așa, tre făcut altfel.

Nesimțirea asta s-a extins acum la absolut toate aspectele vieții, vin tot felul de Gigei să te învețe.

Moment în care ți-o furi grav de la unii dintre noi, că ne-am săturat naibii de tâmpiței cu gușă. Nu-ți place? Nu-ți convine? Te sufoci dă indignare? Splendid! Vezi dă drum! Îți urez un, haidi, pa, mega elegant și extrem dă demodat, jur pă roșu că nu plâng după tine.
Hristos a Înviat! Pă iubire…

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!