Caută după:

Termeni și Condiții de Utilizare

Introducere

Prezentele Conditii Generale definesc conditiile de utilizare a site-ului cazjuridic.ro de catre potentialii vizitatori sau clienti. Accesând si navigând pe acest site, acceptati termenii de utilizare descrisi în continuare.

Conditii Generale pentru utilizarea platformei Aur DB.

Acceptarea condițiilor

Prin accesarea acestui site web si/sau a oricarei pagini a acestuia sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare, nu accesati acest site.

Descrierea serviciilor

Siteul nostru va pune la dispozitie informatiile din acest site web in scop informativ general si nu garanteaza de exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte.

Drepturile asupra conținutului site-ului

Proprietarul, nu va transfera titlul de proprietate asupra aplicatiilor software .

Proprietarul detine drepturi complete si depline asupra titlului de proprietate si prin aceasta toate drepturile de autor si cele brevetate. Nu aveti dreptul sa redistribuiti, vindeti, decompilati, dezasamblati aplicatia software într-o forma perceptibila de catre oameni.

Toate informatiile, produsele sau aplicatiile continute în acest site sunt proprietatea a Aur DB, care îsi rezerva dreptul de a modifica continutul si/sau structura site-ului în orice moment si fara nici o informare prealabila.

Întregul continut al site-ului este protejat prin legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de proprietar.

Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului în orice scop fara confirmarea scrisa din partea proprietarului.

Accesul si utilizarea site-ului sunt gratuite si au scopul de a veni in ajutorul utilizatorilor pentru a gasi informatiile necesare în cel mai usor si rapid mod posibil, conform cerintelor fiecaruia.

Informatiile prezente pe Aur DB sunt de interes general si sunt puse la dispozitia utilizatorilor în mod gratuit. Prin termenul „utilizator” al acestei pagini se întelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa pagina. Puteti copia si tipari continutul paginii site-ului pentru folosinta dumneavoastra personala, fara intentii comerciale. În orice alte situatii, continutul Aur DB nu poate fi reprodus, modificat sau exploatat fara consimtamântul explicit al reprezentantilor Aur DB prin trimiterea unei solicitări pe adresa de email a administratorului.

Neangajarea răspunderii

Continutul informatiilor se refera la descrierea într-un anumit grad de detaliere a activitatilor, produselor si serviciilor cazjuridic.ro . Proprietarul nu va acorda nici o garantie referitoare la:

– evitarea utilizarii anevoioase sau întreruperii în utilizare a site-ului;
– neafectarea în sens negativ a altor sisteme prin utilizarea site-ului;
– inexistenta pe site-ul pus la dispozitie a virusilor sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor.

Astfel, Proprietarul nu poate fi responsabil pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului sau.
Toate informatiile prezentate pe site cu privire la produsele Aur DB , preturi, informatii, campanii si promotii de marketing, aspecte tehnice, sunt prezentate cu titlu informativ. Nimic din continutul site-ului cazjuridic.ro nu poate constitui o oferta ferma de a contracta si nu poate angaja raspunderea cazjuridic.ro în lipsa unor acorduri ulterioare.

Continutul paginii web Aur DB , a informatiilor si a altor materiale prezentate de Comunitatea cazjuridic.ro nu reprezinta o consultatie juridica în sensul Legii nr. 51/1995.

Aur DB nu face nicio declaratie, promisiune sau garantie cu privire la exactitatea, exhaustivitatea sau caracterul adecvat al prezentului continut, al îndrumarilor si a consultantei, nu îsi asuma nicio obligatie de rezultat sau diligenta fata de nicio persoana, exclud în mod expres si neaga raspunderea pentru orice cost, pierdere sau daunele suferite ca urmare a utilizarii continutului.

Proprietarul nu își revendică dreptul de proprietate asupra conținutului pe care îl trimiteți sau îl puneți la dispoziție pentru includerea în pagină. Proprietarul îşi revendică dreptul de proprietate doar asupra conținutului creat de proprietar în vederea includerii în această pagină. Nu îşi asumă responsabilitatea pentru includerea de legături către terți sau conținut al terților, de exemplu articole.

Obiectivul conținutului site-ului

Obiectivul continutului site-ului este de a transmite informatii actualizate si exacte.

cazjuridic.ro nu poate garanta ca prezentele pagini nu contin erori, si asigura ca va depune toate diligentele pentru realizarea unei informari corecte si remedierea eventualelor erori.

Orice persoana care doreste sa-si procure unul din serviciile sau produsele prezentate în site este rugata sa contacteze proprietarul prin unul din mijloacele afisate în pagina de Contact a site-ului, pentru a se informa atât asupra disponibilitatii serviciului sau produsului în cauza cât si asupra conditiilor contractuale, tarifelor si informatiilor tehnice sau de alta natura.

Prin accesarea acestui site vă exprimați acordul să nu folosiți această pagină pentru:

  • a publica, trimite prin e-mail sau a pune la dispoziție prin alte modalități conținut ilegal, dăunător, amenințător, abuziv, care hărțuiește, este necinstit, defăimător, vulgar, obscen, calomniator, care încalcă dreptul la viață privată al altor persoane, instigă la ură sau este inacceptabil din motive rasiale, etnice sau de altă natură;
  • a răni în vreun fel minori;
  • a-și asuma identitatea unei alte persoane sau instituții;
  • a falsifica antetul sau a modifica în vreun alt fel elemente de identificare pentru a ascunde originea conținutului transmis prin intermediul paginii de internet;
  • a publica, transmite sau a pune la dispoziție prin alte modalități conținut pe care nu aveți dreptul legal, contractual sau fiduciar să îl faceți public (precum informații interne, brevetate sau confidențiale aflate sau dezvăluite în cadrul relațiilor de muncă sau care intră sub incidența acordurilor de confidențialitate);
  • a publica, transmite sau a pune la dispoziție prin alte modalități conținut care încalcă un brevet, o marcă înregistrată, un secret comercial, drept de autor sau alte drepturi de proprietate („Drepturi”) ale vreunei părți;
  • a publica, transmite sau a pune la dispoziție prin alte modalități publicitate nesolicitată sau neautorizată, materiale promoționale, „poștă electronică nedorită”, „spam”, „mesaje în lanț”, „scheme piramidale” sau orice alte propuneri;
  • a publica, transmite sau a pune la dispoziție prin alte modalități materiale care conțin viruși informatici sau orice alt tip de cod de computer, fișiere ori programe al căror scop este să întrerupă, să distrugă sau să limiteze funcționalitatea vreunui software sau hardware, ori a echipamentelor de telecomunicații;
  • a întrerupe dialogul normal sau a acționa în vreo manieră care afectează negativ capacitatea altor utilizatori de a participa la schimburi de idei;
  • a interveni sau a întrerupe funcționarea paginii de internet, a serverelor sau a unor rețele conectate cu această pagină de internet sau a încălca cerințe, proceduri, politici sau regulamente ale rețelelor conectate cu pagina de internet;
  • a încălca intenționat sau neintenționat normele legale de la nivel local, statal, național sau internațional;
  • a urmări sau a hărțui o altă persoană; sau
  • a obține și a stoca informații cu caracter personal despre alți utilizatori.

Vă dați acordul ca în cazul în care publicați conținut ce include descrieri sau declarații violente la adresa unei persoane, a unui grup de persoane sau a unei țări, cazjuridic.ro să raporteze acest incident și conținutul respectiv instituției competente de aplicare a legii.

Dată fiind natura globală a internetului, vă exprimați acordul să respectați toate regulile locale privind conduita în mediul digital și conținutul acceptabil. Mai precis, sunteți de acord să respectați toată legislația aplicabilă referitoare la transmiterea de date tehnice exportate din țara în care locuiți.

Încetarea accesului

Vă exprimați acordul că proprietarul este singurul care poate înceta accesul dumneavoastră la pagină sau care poate elimina ori renunța din orice motiv la conținut inclus în pagină, inclusiv, dar nu doar pentru că acesta nu este folosit sau pentru că prorpietarul consideră că ați încălcat sau nu ați respectat consecvent Termenii de utilizare. Vă exprimați acordul că orice încetare a accesului dumneavoastră la pagină în conformitate cu oricare dintre prevederile acestor Termeni de utilizare se poate efectua fără înștiințare prealabilă și luați cunoștință de faptul și sunteți de acord cu faptul că proprietarul ar putea suspenda imediat accesul dumneavoastră la pagină. Mai mult, vă exprimați acordul că proprietarul nu va răspunde față de dumneavoastră sau de orice terț pentru încetarea accesului la pagină.

Informații personale

Când prin intermediul prezentului va sunt solicitate informatii, aceasta are ca scop identificarea dumneavoastra sau posibilitatea de a va contacta. Acest lucru este cu atât mai necesar în cazul folosirii aplicatiilor disponibile pe site.

Natura informatiilor solicitate se refera în special la date personale (nume, adresa, numere de telefon), adresa de e-mail, modul în care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile cazjuridic.ro, dar poate include si alte informatii aflate în strânsa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate.

Cu scopul de a raspunde mai bine nevoilor si întrebarilor utilizatorilor site-ului, informatiile solicitate prin intermediul acestui site vor face obiectul unei stocari si prelucrari electronice.

Legătura cu alte site-uri

Prezentul site poate contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri considerate de cazjuridic.ro utile în legatura cu continutul site-ului sau si care nu se afla sub controlul sau îndrumarea sa. În cazul utilizarii acestor legaturi sau trimiteri se vor aplica conditiile generale de utilizare corespunzatoare acelor site-uri.

Proprietarul nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe site-urile unor terti, la care se face trimitere de pe site-ul sau.

Informațiile oferite prin intermediul site-ului

Orice persoana care viziteaza site-ul Aur DB si care ofera date sau informatii cu caracter personal prin intermediul acestui site îsi manifesta acordul în mod expres si neechivoc pentru urmatoarele: prelucrarea acestor date si informatii personale de catre Aur DB ; transmiterii de materiale promotionale specifice operatiunilor de marketing direct; solutionarea de catre cazjuridic.ro a cererilor, întrebarilor; alte activitati întreprinse de cazjuridic.ro si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea destinatarului.

Aur DB va pastra confidentialitatea acestor informatii.

Pentru orice nelamurire în legatura cu exercitarea drepturilor dumneavoastra referitoare la utilizarea site-ului si la protectia utilizarii va rugam sa ne contactati la adresa de email a administratorului.

Vă mulțumim.

Privacy Policy

Comentarii

Când vizitatorii lasă comentarii pe site, colectăm datele afișate în formularul de comentarii, precum și adresa IP a vizitatorului și șirul de agent de utilizator al browserului pentru a ajuta la detectarea spam-ului.

Un șir anonim creat de la adresa dvs. de e-mail (numit și hash) poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl utilizați. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului dvs., fotografia dvs. de profil este vizibilă publicului în contextul comentariului dvs.

Mass-media

Dacă încărcați imagini pe site-ul web, ar trebui să evitați să încărcați imagini cu date de locație încorporate (EXIF GPS) incluse. Vizitatorii site-ului web pot descărca și extrage orice date despre locație din imaginile de pe site.

Cookie-uri

Dacă lăsați un comentariu pe site-ul nostru, puteți opta pentru salvarea numelui, a adresei de e-mail și a site-ului web în cookie-uri. Acestea sunt pentru comoditatea dumneavoastră, astfel încât să nu fie nevoie să vă completați din nou datele când lăsați un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor dura un an.

Dacă vizitați pagina noastră de conectare, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă browserul dumneavoastră acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat atunci când închideți browserul.

Când vă conectați, vom configura și câteva module cookie pentru a vă salva informațiile de conectare și opțiunile de afișare a ecranului. Cookie-urile de conectare durează două zile, iar modulele cookie de opțiuni de ecran durează un an. Dacă selectați „Țineți minte”, autentificarea dvs. va persista timp de două săptămâni. Dacă vă deconectați de la contul dvs., cookie-urile de conectare vor fi eliminate.

Dacă editați sau publicați un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în browser. Acest cookie nu include date personale și indică pur și simplu ID-ul postării articolului pe care tocmai l-ați editat. Expiră după 1 zi.

Conținut încorporat de pe alte site-uri web

Articolele de pe acest site pot include conținut încorporat (de exemplu, videoclipuri, imagini, articole etc.). Conținutul încorporat de pe alte site-uri web se comportă exact în același mod ca și cum vizitatorul ar fi vizitat celălalt site web.

Aceste site-uri web pot colecta date despre dvs., pot folosi cookie-uri, pot încorpora urmărirea suplimentară de la terți și vă pot monitoriza interacțiunea cu acel conținut încorporat, inclusiv urmărirea interacțiunii dvs. cu conținutul încorporat dacă aveți un cont și sunteți conectat la acel site web.

Cu cine împărtășim datele dvs

Dacă solicitați o resetare a parolei, adresa dvs. IP va fi inclusă în e-mailul de resetare.

Cât timp păstrăm datele dumneavoastră

Dacă lăsați un comentariu, comentariul și metadatele sale sunt păstrate pe termen nelimitat. Acest lucru este astfel încât să putem recunoaște și aproba automat orice comentarii ulterioare, în loc să le ținem într-o coadă de moderare.

Pentru utilizatorii care se înregistrează pe site-ul nostru web (dacă există), stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale în orice moment (cu excepția faptului că nu își pot schimba numele de utilizator). Administratorii site-urilor web pot, de asemenea, să vadă și să editeze aceste informații.

Ce drepturi aveți asupra datelor dvs

Dacă aveți un cont pe acest site sau ați lăsat comentarii, puteți solicita să primiți un fișier exportat cu datele personale pe care le deținem despre dvs., inclusiv orice date pe care ni le-ați furnizat. De asemenea, puteți solicita să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră. Aceasta nu include datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, legale sau de securitate.

Unde sunt trimise datele dvs

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spam-ului.

Drepturile fundamentale

Carta drepturilor fundamentale a UE prevede că cetățenii UE au dreptul la protecția datelor lor personale.

Protection of personal data

Legislație

GDPR este un set de reguli bazat pe principii complexe, care este deschis la interpretare si cotine, de asemenea, numeroase domenii în care statele membre sunt invitate sa intervina. În prezent exista foarte putine îndrumari cu privire la implementarea GDPR si este posibil ca Autoritatile de Supraveghere sa aiba puncte de vedere diferite fata de cele exprimate în acest șablon. În ciuda eforturilor noastre de a oferi cele mai bune servicii, nu putem anticipa cu exactitate modul în care Autoritatea de Supraveghere sau instanțele de judecata vor interpreta Regulamentul.

Pachetul legislativ privind protecția datelor adoptat în mai 2016 urmărește să pregătească Europa pentru era digitală. Peste 90 % dintre europeni spun că doresc să aibă aceleași drepturi de protecție a datelor peste tot în UE și indiferent de locul în care sunt prelucrate datele.

Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD)

Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Acest text include rectificarea publicată în JOUE din 23 mai 2018.

Regulamentul este un pas esențial pentru consolidarea drepturilor fundamentale ale oamenilor în era digitală și pentru clarificarea normelor pe piața unică digitală, în beneficiul întreprinderilor și al organismelor publice. În același timp, această reglementare unică va pune capăt fragmentării actuale din diferitele sisteme naționale și va elimina sarcinile administrative inutile.

Regulamentul a intrat în vigoare la 24 mai 2016 și se aplică de la 25 mai 2018. Mai multe informații pentru întreprinderi și persoane fizice.

Informații cu privire la încorporarea Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) în Acordul privind SEE.

EU Member States notifications to the European Commission under the GDPR

Study on Data Protection Certification Mechanisms

Directiva privind protecția datelor în materie de asigurare a respectării legii

Directiva (UE) 2016/680 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a infracțiunilor sau al executării pedepselor și privind libera circulație a acestor date.

Directiva protejează dreptul fundamental al cetățenilor la protecția datelor ori de câte ori datele cu caracter personal sunt utilizate de autoritățile de aplicare a dreptului penal pentru a asigura respectarea legii. Ea va garanta în special protecția adecvată a datelor personale ale victimelor, martorilor și suspecților și va facilita cooperarea transfrontalieră în combaterea criminalității și a terorismului.

Directiva a intrat în vigoare la 5 mai 2016, iar statele membre urmau să o transpună în legislația lor națională până la 6 mai 2018.

Factsheet – How will the data protection reform help fight international crime?

30 Aprilie 2018

Engleză

Autoritățile naționale pentru protecția datelor

Țările UE au înființat organisme naționale responsabile de protecția datelor cu caracter personal, în conformitate cu articolul 8 alineatul (3) din Carta drepturilor fundamentale a UE.

Comitetul european pentru protecția datelor

Comitetul european pentru protecția datelor (CEPD) este un organism european independent, care asigură aplicarea consecventă a normelor de protecție a datelor în întreaga Uniune Europeană. CEPD a fost instituit prin Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD).

CEPD este alcătuit din reprezentanți ai autorităților naționale de protecție a datelor din țările UE/SEE și din Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor. Comisia Europeană participă fără drept de vot la activitățile și reuniunile comitetului. Secretariatul CEPD este asigurat de AEPD. Secretariatul își îndeplinește sarcinile exclusiv pe baza instrucțiunilor președintelui comitetului.

Principalele sarcini ale CEPD: să furnizeze orientări generale cu privire la conceptele-cheie ale RGPD și ale Directivei privind protecția datelor în materie de asigurare a respectării legii; să ofere consultanță Comisiei Europene cu privire la aspecte legate de protecția datelor cu caracter personal și la noile acte legislative propuse în Uniunea Europeană; să adopte decizii obligatorii în litigiile dintre autoritățile naționale de supraveghere.

Protecția datelor în instituțiile și organismele UE

Legislație

Regulamentul 2018/1725 stabilește normele aplicabile prelucrării datelor cu caracter personal de către instituțiile, organismele, birourile și agențiile Uniunii Europene. Acesta este aliniat Regulamentului general privind protecția datelor și Directivei privind protecția datelor în materie de asigurare a respectării legii. A intrat în vigoare la 11 decembrie 2018.

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor

Regulamentul 2018/1725 a instituit Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (AEPD)AEDP este un organism UE independent responsabil cu monitorizarea aplicării normelor de protecție a datelor în cadrul instituțiilor europene și cu investigarea plângerilor.

Responsabilul cu protecția datelor din cadrul Comisiei Europene

Comisia Europeană a numit un responsabil cu protecția datelor care monitorizează aplicarea normelor privind protecția datelor în cadrul acestei instituții. Responsabilul cu protecția datelor asigură în mod independent aplicarea internă a normelor de protecție a datelor, în cooperare cu Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor.

Utilizarea în continuare a acestui site constituie acordul expres si neechivoc al dumneavoastra în conformitate cu prevederile legii 677/2001 si directivelor GDPR pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Ștergerea contului și a datelor personale

Pentru ștergerea contului și înlaturarea datelor dvs personale de pe acest site, puteți folosi opțiunea de ”Șterge Cont” din meniul ”Setări Cont” sau dacă întâmpinați greutăți vă rugăm să trimiteți o cerere în acest scop pe adresa de email a administratorului.

Contul și datele dvs aferente contului personal de pe acest site vor fi șterse în maxim 48 de ore de la data trimiterii solicitării.

Va mulțumim.