Trucurile americanilor

„ Da, Aladdin R.D. s-a trezit în epicentrul unor evenimente grave, experimentând toate trucurile pe care americanii le fac acum cu țara noastră.
Până în 2010, am lucrat cu compania israeliană Aladdin Knowledge Systems : am cumpărat token-uri USB hardware eToken , am modificat software-ul încorporat în ele, am încorporat criptografia rusă și am vândut-o pe piața rusă. Apoi compania israeliană a fost cumpărată de americani și am simțit imediat diferența.


Primul lucru pe care l-au făcut americanii a fost să ne întrerupă accesul la tehnologie și la centrul de dezvoltare, spunându-ni-se(într-o formă destul de grosolană și tipică americană): „Știm mai bine de ce aveți nevoie și cum să vă obișnuim cu democrația. Mâncați ceea ce vi se oferă și nu puneți prea multe întrebări.”
Toate conexiunile orizontale cu dezvoltatorii, construite de-a lungul anilor, au fost distruse într-o singură zi.
Apoi, prin analogie cu băncile, americanii au încercat să lanseze programul KYC(Know Your Customer) . Au început să ne solicite să furnizăm date detaliate despre clienții noștri , să înregistrăm și să raportăm cine, unde și în ce infrastructură folosesc produsele. Ne-au dat o listă de clienți asupra cărora trebuia să ne concentrăm (deși atunci, conceptul de CII nu era încă la vedere).
Intuind ce urmează le-am oferit o afacere – un milion de dolari pentru a cumpăra un pachet de licențe pentru software-ul de care avem nevoie. Nu au rezistat și au fost de acord.
Deznodământul a venit la sfârșitul anului 2012, după ce Obama a semnat Cloud Act și documentele PPD-20 menționate mai sus privind plantarea de bombe cibernetice în CII-ul rusesc – însă toate licențele pe care le-am cumpărat, aveau drept client final „Aladdin R.D.”
Vicepreședintele companiei a venit la noi „pentru dezmembrare”, a făcut mult zgomot, a dat cu pumnul în masă și ne-a explicat că, în conformitate cu legile lor americane , suntem obligați…
Din fericire, a venit ora prânzului, l-am urcat în mașină, l-am dus în Piața Mîtișci unde a văzut la intrare afișul: „Aici se vinde totul în afară de Patria Mamă”. A doua zi am primit o scrisoare despre încetarea tuturor livrărilor și ruperea completă a tuturor relațiilor.” – Serghei Gruzdev, director general al Aladdin R.D.

Notă: După ruperea relațiilor, cei de la Aladdin R.D. au fost nevoiți să rescrie o groază de cod în șase luni astfel încât să poate rămâne pe piață. Au făcut-o în ciuda faptului că, după ruperea relațiilor, americanii le-au luat și jumătate din programatori. În prezent oferă soluții criptografice proprii de la A la Z, suplinid fără probleme „boicotul occidental” și creând bazele pentru o arhitectură de securitate informatică 100% rusească.

Aș vrea să văd și eu românul capabil de un asemenea sacrificiu. De fapt, știți ceva? Fără sacrificii nu faci nimic. Absolut nimic!

By Dan Diaconu – MeWe

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!