Sunt eliminați?

Banii fizici sunt eliminați?

By Marius Tataru

Un mic rezumat… Mai multe bănci au anunțat că își vor retrage de pe piață, peste 3000 de bancomate de retragere si depunere numerar ai banilor fizici.

Deci ușor-ușor, ne ia si pe noi valul globalizării.

Am văzut ca mai mulți pensionari se plâng ca au primit mesaje de înștiințare de la bănci, ca dacă nu folosesc cardul măcar o data pe lună, li se vor impune anumite comisione suplimentare.
Deci se încearcă mai cu „forța a educa” această categorie de cetățeni care reprezintă o piedică pentru ei, sa folosească cardul cat mai mult, pentru a deveni o obișnuință plata cu cardul, in schimbul banilor fizici.

In acest moment suntem la etapa de „eradicare” a banilor fizici de pe piață. Ăsta este si unul dintre motivele pentru care, foarte mulți dintre noi, nu au primit de peste 6 luni facturile la energie. Când vor veni, foarte mulți bani fizici vor scoși din economiile deținute de fiecare dintre noi. Toate economiile (in special banii fizici) trebuie scoși din buzunarele oamenilor sub premiza a tot felul de pretexte si probleme creeate artificial, pentru instaurarea lentă a noii ordine mondiale.

Ce urmează?? Portofelul digital si moneda digitală CBDC.

Banca Mondială a anunțat ca de la începutul anului viitor, vor întra pe piață monedele digitale, care vor avea termen de valabilitate doar 30 de zile.

Deci, într-un cuvânt se dorește eliminarea banilor fizici, in schimbul a niște numere criptate (pe care ei le numesc bani), care vor fi controlate de un grup mic de oameni, doar prin apăsarea unui buton de la distanță.

OK! Până aici totul simplu, dar… nimeni nu vorbește despre riscuri!?
Si când spun riscuri, nu ma refer doar la noi muritorii de rând!? Ma refer la fiecare cetățean in parte, indiferent de cum se numește, câți bani are sau ce funcție deține in stat, deoarece, un astfel de sistem ne va lovi pe toți in egală măsură.

Nimeni nu vorbește despre faptul ca, orice stat, va putea abuza de orice cetățean, la orice oră din zi si din noapte, doar prin simpla apăsare a unui buton!?

Un exemplu mai concret poate fi perioada pandemiei.

Au instaurat o lege politică (nu medicală), prin care se dorea cu ardoare vacxinarea fiecărui cetățean in parte (inclusiv a copiiilor), cu un ser „medical” experimental, fără ca cineva să-și asume răspunderea in caz de reacții adverse.

Bun! Daca cetățeanul X, nu dorea să se înțepe iar acest sistem de control era pus in valoare, cu siguranță cetățeanul X, nu ar fi putut scăpa de acest viol asupra propriului corp.
In momentul in care cetățeanul X ar fi opus rezistenta, sau ar fi fost împotriva a ceva care îi face rău, iar statul nu ar fi fost de acord cu el, ar fi devenit persoana non grata!
Din acel moment nu ar mai fi avut acces la nimic, iar banii fizici nu l-ar mai fi putut salva.

Dar ce ne facem in cazul in care statul consideră că tu sau eu, mâncăm prea mult zahar, sau prea multă pâine, ori consumăm prea multă energie si va dori ca tu sau eu cetățeanul X sau y, sa consumam doar cât dorește el, (indiferent că ție sau mie ne este de ajuns sau nu)??
Sau ce ne facem in cazul in care ne spunem părerea public pe rețelele de socializare, iar cuiva de la butoane, nu le place fața noastră sau nu-i place opinia noastră ??
Sau ce ne facem in cazul unul abuz sau a unei nemulțumiri si dorim să protestam??? Vom mai putea să ne opunem?? Nu!!!!

Statul poate sa vadă tot, să știe tot (unde ești, ce cumperi, de unde cumperi, ce economii ai si care sunt cheltuielile tale, in mod continuu) si va putea să te cenzureze doar prin simpla apăsare a unui buton, iar dacă nu te vei conforma, vei muri de foame!
Nu vei mai putea pune economii deoparte, deoarece monedele vor avea termen de valabilitate foarte scurt, deci nu vei mai putea agonisi averi sau sa lași moștenire ceva la copiii…
Sa lucrezi la negru?! Nici sa nu te gândești!
Într-un cuvânt, sistemul va deveni un fel pușcărie in aer liber, in timp ce noi va trebui sa stăm mereu la mila statului. Prea multe opțiuni nu vom avea….

De ce toate astea??? Doar pentru că așa vor unii, care se cred Dumnezeu pe pământ, in timp ce slugile pe care le-am votat nu au gram de atașament asupra celor care le-au dat votul reprezentativ de încredere!!

Abonează-te la articole de calitate premium, necenzurate!
Spor la distribuit!